Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt ‘oefenduel’ met AFC Richmond uit Amerikaanse serie Ted Lasso

In het kader van geinig nieuws, hebben we ook daadwerkelijk geinig nieuws. Ajax speelt woensdag een ‘oefenwedstrijd’ tegen AFC Richmond. Dit is het team van Ted Lasso uit de gelijknamige Amerikaanse en met acht grammy’s bekroonde successerie.

18 april 2023 - 16:02
Ted Lasso 1200
Een bericht van Ajax aan coach Ted Lasso. © AFC Ajax

Uiteraard is het geen echte wedstrijd. Of nou ja, wel in de serie dus. Ajax zegt er al anderhalf jaar mee bezig te zijn. Het ‘oefenduel’ is al ruim een jaar geleden opgenomen. Beelden zijn tot dusver niet uitgelekt, dus we zijn erg nieuwsgierig! De aflevering is vanaf woensdag 19 april om 3.00 uur ’s nachts te zien in Nederland. Via Apple TV trouwens.

Heb je nooit van Ted Lasso gehoord? In de gelijknamige serie is hij in Amerika de coach van een American Footballteam. Hij maakt echter een opmerkelijke stap naar Engeland. Daar wordt hij aangesteld als trainer van een voetbalteam. Als onnozele Amerikaan staat hij daar dan, midden in de Britse cultuur. Trainer bij een sport waar hij eigenlijk geen verstand van heeft.

De serie gaat op een ludieke manier in op de sportcultuurverschillen tussen Amerika en Engeland. Inmiddels is men aanbeland in het laatste seizoen. De kijkcijfers vliegen door het dak. Het is momenteel zo’n beetje de grootste serie in Amerika. De show kreeg vorig seizoen liefst acht grammy’s. Nooit eerder kreeg een serie zoveel grammy’s. Dat is dus best uniek.

Aanbevolen
Kom naar nieuwe editie van Café Ajax Life! [VOL]

Waar Ajax om de hoek komt kijken? Nou, Ted Lasso reist in het laatste seizoen met zijn ploeg af naar Amsterdam. Daar gaat zijn ploeg oefenen tegen ons aller Ajax. Het grote Ajax. Plaats van handeling? De Johan Cruijff Arena. Natuurlijk! De mannen in het wit-rood-wit van Adidas zijn wel acteurs, dus het is niet zo dat we Dusan Tadic ineens in beeld zien. Het mag wat ons betreft de pret niet drukken.

Ajax hing dinsdag overigens een doek op aan de pub uit de serie, die dus ook echt bestaat. Dat doek met een mooie lap tekst zie je op de foto hierboven. Het is een boodschap van onze club aan coach Ted Lasso. Een mooie knipoog. Een succeswens ook.

Een woordvoerder van Ajax stelt tevreden te zijn met de stunt: “Voor Ajax is het altijd uitdagend om voet aan de grond te houden in Amerika. Door nu in de populairste serie van Amerika te zitten, vestigen we onze naam weer. In Nederland is dit misschien niet meer dan ‘wel leuk’, maar in Amerika is dit echt een big deal. Daarom zijn we erg blij dat dit is gelukt.”

Of Ajax gewonnen heeft van AFC Richmond? We hebben geen idee. Snel kijken dus!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >