Fotoverslag

Uitsupporters zien onmachtig Ajax in Alkmaar

Het was zondag nat en winderig in Alkmaar. Veel Ajaxsupporters wisten toen al dat het wel eens een vervelende middag kon worden op bezoek bij AZ. De vrees vooraf werd waarheid. Ajax ging met 2-1 onderuit. Een fotoverslag.

19 september 2022 - 08:11
Fotoverslag 1200 (2)
We hebben het wel eens leuker gehad in Alkmaar. © De Brouwer

Ajax kwam – na een broodnodige redding van Remko Pasveer – al na tien minuten op voorsprong. Een mooie aanval via Daley Blind en Kenneth Taylor werd succesvol afgerond door Mohammed Kudus. Het was ook meteen het laatste wapenfeit voor rust, want daarna voerde vooral AZ de boventoon.

De twee tegentreffers worden hopelijk goed nabesproken, want die waren werkelijk totaal onnodig. Als je de doelpunten zó weggeeft, gaan er zaken niet goed. De 750 Ajacieden in het uitvak zagen Ajax nog wel tot de nodige kansen komen via een slotoffensief, maar de opgelopen schade werd niet gerepareerd.

De foto’s hieronder zijn gekiekt door De Brouwer. Ze laten zien hoe Ajacieden tegen het eindsignaal met de handen in het haar zitten.

We kunnen ons voorstellen dat je na het bekijken van de foto’s weinig zin hebt om een stem uit te brengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd, maar Pasveer zou er eentje verdienen.