Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor en Pasveer debuteren in definitieve selectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn definitieve selectie voor de Nations League-duels met Polen en België bekend gemaakt. Acht Ajacieden maken deel uit van het Oranje keurkorps, waaronder twee debutanten.

16 september 2022 - 12:29
Taylor Oranje 1200
Fraai archiefbeeld van Taylor actief voor Oranje O16. © Pro Shots

De namen van Kenneth Taylor en Remko Pasveer springen het meest in het oog. Beide Ajacieden zijn voor het eerst van de partij. Taylor wordt daarmee beloond voor de uitstekende ontwikkeling die hij momenteel bij Ajax doormaakt. De middenvelder veroverde eind vorig seizoen een basisplaats en stond sindsdien zijn plekkie niet meer af.

Dat is ook Van Gaal niet ontgaan. De bondscoach ruimde tevens een plekje in voor Pasveer, die daarmee op 38-jarige leeftijd voor het eerst tot definitieve selectie behoort. De goalie mag zodoende blijven dromen van deelname aan het WK.

“Natuurlijk wil ik graag naar het WK. Ik zal mijn stinkende best doen als ik mee mag,” zei Pasveer na zijn sterke optreden op Anfield. “Maar ik ben er nu niet echt mee bezig. Ik wil vooral goed met Ajax presteren en dan komt de rest misschien vanzelf wel.”

Aanbevolen
Ajax lanceert nieuwe kledinglijn met oude logo en letters De Meer

‘De rest’ is dus in ieder geval een uitverkiezing voor de interlands met Polen en België. Deze duels worden gespeeld op donderdag 22 september en zondag 25 september.

Naast Pasveer en Taylor mogen nog zes Ajacieden zich opmaken voor de wedstrijden met Oranje. Ook Devyne Rensch, Jurriën Timber, Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn van de partij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >