Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem 25 spelers die de meeste interlands speelden namens Ajax!

Wij zien veel liever Ajax dan Oranje aan het werk. Toch levert een interlandperiode ingrediënten op voor leuke quizjes. We denken weer een toffe voor je in elkaar te hebben gezet!

22 september 2022 - 09:28
Oranjequiz 1200
Sneijder debuteert in 2003 tegen Portugal. © Pro Shots

Wesley Sneijder is recordinternational. Hij trok liefst 134 keer het KNVB-shirt over zijn schouders. Toch deed hij dat ‘slechts’ 35 keer als speler van Ajax. Als we puur kijken naar interlands als Ajacied, dan zien we Sneijder ineens terug op plek vijftien. De meeste caps pakte hij toch als speler over de grenzen.

Precies daarover gaat onderstaande quiz. We vragen de 25 spelers te noemen, die de meeste interlands speelden namens Ajax. Edwin van der Sar staat op de tweede plek als recordinternational (130 duels), maar de voormalig keeper deed dat 39 keer als Ajacied. In onderstaande lijst komt hij dan op plek elf.

Aanbevolen
Noem de laatste 25 spelers die namens Ajax debuteerden in Oranje

Nou, je hebt al twee namen van ons cadeau gekregen. We geven je acht minuten de tijd om de overige 23 namen in te kloppen. Wie vinden we terug op de eerste plek? Wie speelde de meeste wedstrijden voor het Nederlands elftal in dienst van Ajax?

Speel maar, dan zie je het vanzelf!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >