Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grasmeester Roy in Ajax Life Podcast: ‘De Arena is toch wel mijn plekkie’

De pas 24-jarige Roy van Dijk is sinds de zomer van 2022 de grasmeester in de Johan Cruijff Arena. Hij schoof – als hoofdverantwoordelijke voor de grasmat van het mooiste stadion van Nederland – aan in onze Ajax Life Podcast!

23 september 2022 - 10:44
Podcast 1200
Roy (links) vertelt in onze podcast over zijn passie. © Ajax Life

“Je moet er altijd mee bezig zijn. 24 uur per dag ben je bezig met het gras in het stadion. Vanaf mijn dertiende ben ik al op het land te vinden, dus ik was altijd wel bezig met groen,” vertelt Roy enthousiast in onze microfoon. We namen onze podcast op langs het veld van de Arena en precies daar voelt Roy zich uitstekend thuis.

“Vooral op wedstrijddagen zijn we hier als eerste, nog voor de beveiliging. In de eerste twee weken dat ik hier werkte, was ik nog wel meer om me heen aan het kijken, maar nu is het wel normaal. Maar met wedstrijden zit het vol en zijn er overal camera's en mensen om je heen. Dat blijft speciaal. Het is toch wel mijn plekkie. Ik ben hier vaker dan thuis.”

Opperdoeser Roy startte acht jaar geleden in de Arena als stagiair. Hij was pas vijftien jaar jong, gek op voetbal en kwam via-via met zijn mentor in het Ajaxstadion terecht. “Sindsdien volgde ik hier het hele traject samen met mijn werkgever en werd ik de fieldmanager.”

Als grasmeester heeft Van Dijk te maken met alle wensen van Ajax over de grasmat. Door de jaren leerde hij wat volgens de club het ideale veld is. “Natuurlijk heb je na zoveel jaren de ervaring en weet je wat je moet doen om de mat in optimale staat te krijgen voor de wedstrijd. Het is belangrijk dat de mat goed is voor Ajax en misschien ook wel vergelijkbaar als waar ze op De Toekomst op trainen. We hebben gewoon goed contact, het is nooit lastig.”

De grasmat wordt in Amsterdam nog wel eens vervangen. “We leggen er sowieso één keer per jaar, na de zomer, een nieuwe mat in. Er zijn zoveel concerten, dus dat wordt gewoon inberekend. Door corona waren er geen evenementen, dus de vorige mat lag er drie jaar in. Maar we hebben wel eens drie matten in een jaar gehad. Dat weten de mensen ook niet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >