Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bedrukking Europese shirt Ajax wéér aangepast wegens Uefa-regels

Ajax treedt dinsdagavond op Anfield aan in het Europese shirt met daarin de voetbalpleintjes verwerkt. Erg tof, maar toch moest onze club de shirts weer aanpassen. De bedrukking wordt anders en het Daily Paper-schildje in de hals moet wijken.

13 september 2022 - 11:55
Derde Shirt 1200
Deze bedrukking zien we niet op Anfield. © AFC Ajax

We beleven een soort déjà vu. Het Marleyshirt verloor vorig seizoen nog de three little birds achter op het shirt. Ditmaal staat de Uefa niet toe dat het schildje met de Amsterdamse kruisjes van Daily Paper erop staat. Het is echter nog niet alles.

De bedrukking van de namen en rugnummers wordt ook anders. In de fanshop gaan shirts met een design in de zwarte bedrukking over de toonbank. Dat is volgens de regels van de Uefa echter niet toegestaan. Daarom speelt Ajax op Anfield met ‘eenvoudige’ zwarte bedrukking met een rode omlijning.

Aanbevolen
Ruud ontmoet Litmanen in Liverpool: ‘Jari nam voor iedereen de tijd!’

Bij Ajax balen ze vanzelfsprekend van het besluit van de Europese voetbalbond, al zijn de reglementen vooraf duidelijk. Je mag geen design in rugnummers doorvoeren en uitingen als schildjes boven de namen zijn niet toegestaan. De club wist dat het kon worden afgekeurd, maar waagde toch een poging.

Het Europese shirt lag al ter goedkeuring voor bij de Uefa, maar die procedure duurde lang. Ajax, Adidas en Daily Paper kwamen in tijdnood en moesten door. De club koos er toen voor om een keuze te maken voor supporters. Het doorgevoerde design in de bedrukking is namelijk erg tof en zo wordt het shirt dan ook verkocht in de fanshops.

Tot slot staat de naam van Daily Paper niet onder het logo op de borst en ook niet op het broekje. Dit was overigens al bij lancering duidelijk gemaakt. In de eredivisie zijn de rugnummers met design en de Daily Paper-uitingen wel toegestaan.

Aanbevolen
Babel: ‘De sfeer op Anfield is magisch, de stad Liverpool echt uniek’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >