Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs leerde bij Ajax te voetballen met ‘Amsterdamse bluf’

Perr Schuurs heeft bij Ajax geleerd altijd met de borst vooruit te voetballen. Na vier bijzondere jaren, waarin hij steevast een gewaardeerde kracht is geweest, valt het hem zwaar om afscheid te nemen van de club.

19 augustus 2022 - 10:13
Schuurs Afscheid 1200
Na Fortuna en Ajax, wacht voor Schuurs nu een avontuur bij Torino. © Pro Shots

In de Johan Cruijff Arena groeide Schuurs in alle facetten. In 2018 verwelkomden we een nuchtere Limburgse jongen. Een verdediger die zijn jongensdroom uit zag komen met een overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Nu volgt een nieuw avontuur bij het Italiaanse Torino FC en vertrekt Schuurs uit Amsterdam als een speler met de nodige branie.

“Ik kwam als verlegen jongen binnen en nu ga ik de deur uit met wat meer Amsterdamse bluf. Ik ben zelfverzekerder geworden,” vertelt Schuurs aan Ajax TV. “Ik heb hier een hele mooie tijd gehad, met goede herinneringen. Daarnaast heb ik veel vrienden gemaakt. Dat ik die nu ga verlaten is lastig.”

De centrale verdediger sprak bij zijn komst naar Amsterdam de wens uit de opvolger te worden van Matthijs de Ligt. Zo ver zou het nooit komen. Een aantal keer leek Schuurs de stap te gaan maken, maar net te vaak waren er ook foutjes. Jurriën Timber streefde hem voorbij en Schuurs was realistisch genoeg om te zien dat de concurrentie moordend was.

Toch bleef hij altijd zijn stinkende best doen en stond hij er wanneer de trainers een beroep op hem deden. Nu kiest Schuurs voor zichzelf. Op zijn leeftijd wil hij wekelijks spelen. Maar makkelijk was die keuze zeker niet.

Aanbevolen
Honkvaste Timber voelt nieuwe energie bij Ajax

“Ajax hoort bij de top van Europa. Ik ben heel reëel geweest over mijn kansen en de concurrentie. Daar heb ik gesprekken over gehad met de club en de trainer. Uiteindelijk besloot ik de stap te maken naar een club waar ik elke week speel. Ajax wilde me houden, dus dat heeft de keuze wel moeilijker gemaakt.”

Schuurs is enthousiast over de plannen die Torino met hem heeft. Hij hoopt in Italië zijn verbeterpunten verder te ontwikkelen. Toch is hij ook een gevoelsmens en dat maakt het moeilijk zijn huidige teamgenoten achter te laten. “Ik moest afscheid nemen van spelers, supporters en mensen binnen de club. Dat raakte me wel. Ik heb een speech gegeven om het te zeggen.”

“De reacties waren goed en ik merkte dat ik als persoon erg gewaardeerd wordt binnen de club. Dat doet mij heel goed, maar het maakt het ook extra moeilijk om nu te gaan,” vervolgt Schuurs, die tot 95 officiële wedstijden in de hoofdmacht van Ajax kwam.

Zijn tijd in Amsterdam zal hij nooit vergeten en hij koestert de mooie herinneringen. Zoals de vele Europese avondjes, waarbij de Arena trilde op zijn grondvesten. “Die avonden waren onvergetelijk. Het zijn momenten die ik altijd herinner en waar je het als voetballer uiteindelijk voor doet. Ik heb kunnen laten zien wat ik kan en met dat gevoel ga ik verder.”

Met de overgang naar Torino gaat Schuurs voor het eerst in het buitenland voetballen. “Ik moet zeggen dat de stap van Limburg naar Amsterdam ook groot was, maar ik kijk er heel erg naar uit. Samen met mijn vriendin ben ik klaar voor het nieuwe avontuur en we hebben zin om nieuwe dingen te leren.”

Wij herinneren Schuurs als een voorbeeldprof, die nooit klaagde en altijd zijn beste beentje voor zette. Het ga je goed in Italië, Perrrr!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >