Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lefgozer Ocampos is tóch Ajaxspeler en moet Antony doen vergeten

Ajax heeft de opvolger binnen voor de met veel bombarie naar Manchester United vertrokken Antony. Lucas Ocampos komt op huurbasis over van Sevilla FC en moet in Amsterdam voor nieuw vuurwerk in de voorhoede zorgen.

31 augustus 2022 - 23:58
Ocampos 1200
Of we benieuwd zijn naar Ocampos? Oh jazeker! © Pro Shots

De transfer draaide uit op een ware soap. Ajax, Sevilla en Ocampos waren eruit, maar de Raad van Commissarissen hield de deal tegen. De RvC vond het het aantrekken van de Argentijn op financieel gebied een te groot risico. Over, klaar en uit... Toch?

Nou, niet dus! Sevilla haalde met Adnan Januzaj al een opvolger binnen voor Ocampos. Het probleem? Ze konden de nieuwkomer niet inschrijven, tenzij er met het vertrek van Ocampos financiële ruimte zou ontstaan. Dit heeft alles te maken met de regels in de Spaanse competitie. 

Sevilla wilde Ocampos dus slijten, terwijl Ajax geen hoge transfersom wilde betalen. Een huurperiode van één jaar bood uitkomst. Zodoende ligt de Argentijn vast tot de zomer van 2023. Ajax heeft ook een optie tot koop bedongen.

Ocampos werd 28 jaar geleden in het Argentijnse Quilmes geboren en startte zijn loopbaan bij River Plate. In 2012 werd hij opgepikt door AS Monaco, waarna hij actief was bij achtereenvolgens Olympique Marseille, Genoa, AC Milan en Sevilla FC.

Aanbevolen
Peperduur circus Antony slaat tenten definitief op in Manchester

De 1 meter 87 lange en technisch vaardige Ocampos staat vooral te boek als vleugelaanvaller. Hij staat niet altijd volop aan, maar als-ie het naar zijn zin heeft, dan kan hij het publiek goed vermaken. De aankoop kan op beide flanken uit de voeten en is tweebenig. Hij is comfortabel aan de bal en dribbelt vol overtuiging en lef op zijn directe tegenstander(s) af. 

Ocampos kan aardig temperamentvol zijn binnen de lijnen. Dat kan heel leuk zijn, want dan hebben we in de eredivisie weer wat om over te praten met z’n allen. Opstootjes, dit, dat, alles! Aan de andere kant lijkt het ook allemaal niet zo erg als sommige mensen doen vermoeden. 

In zijn hele carrière als speler was hij in alle competities 85 keer trefzeker in 420 duels. Hij was 43 keer verantwoordelijk voor een assist. Ocampos speelde afgelopen seizoen in La Liga dertig wedstrijden namens Sevilla FC. Daarin scoorde hij zes keer en was hij viermaal aangever. Hij speelde eveneens tien duels voor de nationale ploeg van Argentinië, waarin hij tweemaal het net vond.

We zijn enorm benieuwd of Ocampos een succesverhaal wordt in Amsterdam, maar in alles lijkt het zeker dat we er een kleurrijke speler bij krijgen. Hij is in elk geval niet te beroerd om te keepen, mocht het noodzakelijk zijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >