Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 1: nieuwe trainer, nieuw elftal, vernieuwd magazine!

Ajax trapt het eredivisieseizoen zaterdag af in Sittard. In de technische staf en selectie is veel nieuw, maar de verwachtingen zijn zoals altijd hoog. Begin het seizoen goed met Ajax Life 1, vanaf vrijdag 5 augustus op de mat, exclusief bij leden van SV Ajax. Een voorproefje!

03 augustus 2022 - 08:51
Al1 800
Schreuder straalt rust uit in hectische Ajaxtijden. © Ajax Life

Dit eerste nummer staat in het teken van de ‘zomer van de verandering’. Uiteraard is er dan ook aandacht voor de nieuwe trainer. Alfred Schreuder had vroeger niets met Ajax, maar voelt zich sinds seizoen 2018/2019 meer en meer Ajacied. In dit eerste magazine vind je een uitgebreid portret van de Barnevelder.  

Wat goed is, hoeft niet te veranderen. Daarom tref je dit seizoen in iedere editie weer een supportersinterview aan, waarbij we spelers, trainers of beleidsbepalers de vragen voorleggen die zijn ingestuurd door leden van SV Ajax. In dit augustusnummer trappen we in de rubriek Vragenvuur af met nieuwkomer Steven Bergwijn.

Op redactioneel vlak maakten we in de zomerstop als redactie een transfer mee. Routinier Joep Bertrams neemt na elf seizoenen afscheid. Hij gaat het rustiger aan doen, vertelt hij in een uitgebreid afscheidsinterview. Gelukkig hebben we het vertrek van deze tekentopper kunnen opvangen met het aantrekken van een scherp, eveneens ervaren, duo: een voorgever en een afmaker.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 1 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Zoals de vaste lezers van ons magazine gewend zijn, duiken we bij actuele thema’s vaak wat dieper de materie in. In dit geval onderzocht de redactie na de ophef over de rugsponsor en gouden shirtbedrukking hoe heilig het Ajaxshirt eigenlijk is voor AFC Ajax zelf?

Uiteraard volgden we Ajax in de voorbereiding op dit seizoen tijdens de trainingskampen in Nederland en Oostenrijk op de voet. We waren in De Lutte en Bramberg am Wildkogel. Daar peilden we het supporterssentiment in deze tamelijk turbulente transferzomer. 

Natuurlijk richten we ons vizier ook dit seizoen op De Toekomst. In dit nummer doen we dat met twee interviews. Aanvaller Amourricho van Axel Dongen vertelt over zijn ambities, moeder en religie. Verder leren we Suzanne Bakker, de nieuwe trainer van Ajax Vrouwen, beter kennen als we haar enkele scherpe keuzes voorleggen.

Aanbevolen
Ajax Life 1: win Ajax Jaarboek, editie van Hard Gras of boek over groundhoppen

Zonder historie geen toekomst. Voor dit eerste nummer spraken we met een van de onbekendste Ajacieden uit de Ajaxhistorie. Michael Petersen speelde in 1987 twaalf minuten mee tegen Fortuna Sittard. Inmiddels 35 jaar later blikt hij in een bijzonder interview vanuit Melbourne terug op zijn periode in Amsterdam.

Verder hebben we naast de vaste columns van Sonny Silooy en Arco Gnocchi ook enkele nieuwe rubrieken. Zo stelde Tscheu La Ling zijn favoriete Ajaxelftal samen, kun je je kennis testen in onze quiz, interviewden we de pen waarmee Gerry Hamstra contracten ondertekent én brengen supporters een persoonlijke ode aan een voor hun bijzondere Ajacied. 

Dit (en nog veel meer) vind je op 84 pagina’s. Tien keer per seizoen. Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >