Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Vertonghen stelt Van Nieuwkerk gerust bij DWDD

Kun jij je de week in aanloop naar 15 mei 2011 nog herinneren? Hoeveel last van de zenuwen had jij? Het was goed om Jan Vertonghen destijds bij De Wereld Draait Door te zien beloven dat het allemaal goed zou komen.

12 juli 2022 - 15:01

Pfoe, wat duurde de week richting het veroveren van de derde ster lang… Ontstellend lang. Ajax moest in de toen nog Amsterdam Arena winnen van FC Twente om de schaal te kunnen liften. En om die derde ster bij te kunnen schrijven. De spanning bij supporters van Ajax en FC Twente was om te snijden.

Op de dinsdag in aanloop naar de aftrap verschijnt Vertonghen in DWDD, want Matthijs van Nieuwkerk wil dolgraag weten hoe Ajax zich voorbereidt op de allesbeslissende seizoensfinale. De presentator reageert dan ook verbaasd als de verdediger vertelt dat hij heeft genoten van een vrije dinsdag. “Bij FC Twente hebben ze gewoon getraind, hoor!”

Aanbevolen
Unieke beelden: Ajax voetbalt tien minuten goed tegen regenboogshirts Bochum

Een spervuur aan vragen volgt. Vertonghen stelt Ajaxfan Van Nieuwkerk gerust. Ja, de 24-jarige verdediger is rustig. En ja, hij heeft veel zelfvertrouwen richting zondag. Op de vraag wat hij heeft gedaan op zijn vrije dag, volgt een droog antwoord. “Ik ben naar de kapper geweest. Wat ik tegen de kapper zei? Nou, daar ben ik weer.”

Het gaat vervolgens over van alles en nog wat. Ook over de sportieve toekomst van de Belg, die vertelt dat hij geniet van Amsterdam en de supporters, maar dat hij wil onderzoeken waar zijn top ligt. Maar eerst moet de derde ster veilig worden gesteld.

Van Nieuwkerk twijfelt nog over een goede afloop en wil door de Ajacied worden gekalmeerd. “Het komt allemaal goed, Matthijs,” belooft Vertonghen. De Belg tovert vervolgens een Ajaxshirt onder tafel vandaan. Een cadeautje voor de gespreksleider. “Op dit shirt staan nu nog twee sterren, die derde komt er snel bij,” weet Vertonghen.

We weten allemaal hoe geweldig het afliep!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >