Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem alle spelers met rugnummer 7 vanaf 1997/1998

Steven Bergwijn is teruggekeerd op het oude nest. Hij gaat spelen met rugnummer 7. Veel illustere (en minder illustere) spelers gingen hem voor sinds de invoering van vaste rugnummers. Maar wie allemaal? Daarover bevragen we jou in deze quiz!

08 juli 2022 - 10:22
Quiz 7 1200
Bergwijn gaat spelen met rugnummer 7. © AFC Ajax

De precieze vraag die we je stellen, lees je al terug in de kop boven deze quiz. De opdracht is dus kraakhelder. Je krijgt zes minuutjes de tijd om de twaalf namen in te kloppen die we zoeken, waarbij je Bergwijn natuurlijk zo invult. 

Je bent wellicht geneigd om ook de namen van Finidi George of John van ’t Schip in te voeren, maar in hun tijd speelde Ajax nog niet met vaste rugnummers. Zo zagen we Wim Jonk, Marc Overmars of Nordin Wooter ook wel eens met rugnummer 7. Het was maar net wie er in de basis stond en op welke positie.

We tellen dus vanaf seizoen 1997/1998. Lukt het jou om het lijstje hieronder compleet te krijgen? De opgave is lastiger dan je denkt. Nou ja, ontdek het zelf maar. We zijn benieuwd hoe ver jij komt.

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >