Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit valt op terwijl Ajax oefenzege boekt op Lokomotiva Zagreb

Ajax heeft het derde oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten (3-0). Op De Toekomst was NK Lokomotiva Zagreb de tegenstander. De doelpunten kwamen op naam van Kenneth Taylor, Youri Baas en Jay Enem.

09 juli 2022 - 15:49
Ajalokverslag800
Ünüvar kreeg een uurtje speeltijd. © AFC Ajax

Teruggekeerde internationals
De selectie is sinds woensdag weer compleet. Waar aan het begin van de voorbereiding vooral werd getraind met reserves en jonkies, daar kon Alfred Schreuder sinds deze week ook een beroep doen op de teruggekeerde internationals. Daley Blind en Davy Klaassen keerden zelfs maandag al terug, waardoor ze samen met onder andere Taylor in de basis stonden.  

Verder kwam het oefenpotje tegen Lokomotiva voor een groot deel van de A-selectie te vroeg. Zo zagen we bijvoorbeeld geen Latijns-Amerikaanse Ajacieden, terwijl ook aanvoerder Dusan Tadic er niet bij was. Het officieuze debuut van Steven Bergwijn laat minstens een weekje op zich wachten, al was hij samen met die andere Steven wel aandachtig toeschouwer. 

Verwarrende lijnen
Het duel met de Kroaten werd achter gesloten deuren afgewerkt, op veld vijf van De Toekomst. De grasmatten op het trainingscomplex van Ajax liggen er vaak prima bij, maar we raakten nogal in de war van de hoeveelheid lijnen op het veld.

De grasmat was in een miljoenmiljard vakjes verdeeld, waardoor je soms niet precies wist waar je moest kijken. De hokjes op het veld zijn bedoeld voor trainingsoefeningen en het aanduiden van bepaalde zones. Handig voor de trainers, maar bij de kijkers zorgde het vooral voor verwarring.

Schreuder duidelijk aanwezig
In de openingsfase zagen we een Ajax dat veelvuldig in balbezit was, maar daar niet veel mee deed. Wat vooral opviel, was hoe druk Schreuder aan het coachen was. We hoorden duidelijk hoe Naci Ünüvar, Jaydon Banel en Youri Regeer aanwijzingen vanaf de kant kregen. 

Kenneth Taylor zorgde na ruim een kwartier voor de openingstreffer. De middenvelder ging een onbedoelde één-twee aan met een Lokomotivaspeler, waardoor hij de bal met een gelukje terugkreeg en rustig kon binnenschuiven in de verre hoek.

Diezelfde Taylor stond vlak voor rust aan de basis van de 2-0. Hij kreeg alle tijd om de bal panklaar op het hoofd van de vrijstaande Baas te leggen, die op zijn beurt keurig raak kopte.

Wissels na rust
Schreuder wisselde bij aanvang van de tweede helft vier keer. Voor Perr Schuurs, Blind, Klaassen en Taylor zat de wedstrijd erop, terwijl Kik Pierie, Lisandro Magallán, Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson zich na rust mochten laten zien. Hetzelfde gold voor een handjevol jonkies wat na een uur spelen werd ingebracht.

Het slotakkoord was voor Jay Enem, die op aangeven van Ar'Jany Martha binnenwerkte. Zodoende eindigde het duel met Lokomotiva in 3-0. Over een klein weekje oefent Ajax wederom achter gesloten deuren op De Toekomst. Dan is KAS Eupen de tegenstander.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >