Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie waren de laatste tien spelers die Ajax oppikte uit de Premier League?

Ajax aast wederom, opnieuw, alweer, nog steeds en andermaal op de handtekening van Steven Bergwijn. Hij moet worden losgeweekt bij Tottenham Hotspur. Ajax vist niet supervaak in de Premier League-vijver. Daarover gaat deze quiz!

03 juni 2022 - 10:02
PL 1200
Hij was de laatste die Ajax wegplukte uit de Premier League. © Pro Shots

De laatste jaren boekte Ajax een aantal mooie transfersuccessen door spelers uit de Premier League naar Amsterdam te halen. Het zegt veel over de status en mogelijkheden bij de club, want lang was het amper mogelijk om echte versterkingen uit Engeland te halen.

Je moet ver teruggaan voor de laatste tien spelers die de directe overstap maakten van de Premier League naar Ajax. Vaak ging het om huurperiodes of werden voetballers transfervrij opgepikt. Grote transfersommen zien we vooral in de laatste jaren, terwijl andersom de weg veel vaker werd bewandeld.

Lukt het jou om – met vijf minuten tijd op de klok – de laatste tien voetballers op te dreunen die bovenstaande stap maakten? Het gaat dus om gekochte, gehuurde en transfervrije spelers. Het moet om Premier League-spelers gaan, dus Tim Krul, Mido en Dennis Rommedahl vallen om die reden bijvoorbeeld al af.

Succes!

Laadt de quiz niet meteen goed in? Ververs dan de pagina. Vaak helpt dat!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >