Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke 30 Ajacieden maakten minuten in eredivisieseizoen 2000/2001?

Een deel van de Ajacieden begint volgende week alweer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar op dit moment bevinden we ons als supporter in een zwart Ajaxgat. Mogelijk vrolijkt onderstaande quiz je op!

17 juni 2022 - 10:06
Wamberto 1200
Wamberto krijg je van ons cadeau! © Pro Shots

Voor deze quiz nemen we je mee terug naar seizoen 2000/2001. Trainer Co Adriaanse zwaaide de scepter en maakte in dat eredivisieseizoen gebruik van maar liefst dertig Ajacieden. Onze vraag is simpel: welke dertig Ajacieden maakten dat seizoen minuten onder Adriaanse? Het is een mooie mix van jeugdig talent en meer ervaren spelers.

De antwoorden kun je hieronder inkloppen. Daarvoor krijg je tien minuutjes de tijd. Het is best een lastig vraagstuk, dus we helpen je op twee manieren: de namen hieronder zijn op alfabetische volgorde én je ziet om hoeveel speelminuten het gaat. Reken maar dat je veel ‘oh ja-momenten’ gaat beleven als je eenmaal alle namen op een rijtje ziet!

Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan meteen verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >