Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke kampioenen maakten minuten onder Koeman in seizoen 2003/2004?

Ronald Koeman volgt Louis van Gaal na het WK in Qatar op als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Genoeg reden voor ons om een Koeman-gerelateerde quiz in elkaar te schroeven.

06 april 2022 - 09:37
Koeman Quiz 1200
Op weg naar de huldiging in de Koemantrei... eh... bus. © AFC Ajax

Koeman stapte in zijn leven op vele treinen en dus pakken wij deze maar even. De toekomstig bondscoach is nu weer volop in het nieuws en dus stappen wij op de Koemantrein. We nemen je mee terug naar seizoen 2003/2004, toen Ajax onder leiding van Koeman de landstitel pakte.

De opgave in deze quiz luidt als volgt: welke spelers gebruikte Koeman dat seizoen in de eredivisie? Je komt vast een heel eind, maar we zoeken dus ook die ene speler die bijvoorbeeld maar 44 minuutjes in een heel seizoen voetbalde. Of slechts één wedstrijd, uit bij FC Volendam. Weet je die spelers ook te noemen?

We praten over het seizoen waarin de schaal uiteindelijk thuis tegen NAC Breda (2-0) werd veiliggesteld. Je krijgt acht minuten de tijd om de dertig spelers in te kloppen die Koeman dat seizoen gebruikte.

Succes!

Als de quiz niet in één keer goed inlaadt, ververs dan de pagina even. Dat lost het probleem meestal goed op.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >