Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Toch nog een KNVB-beker in Amsterdam na zege van Ajax Vrouwen op PSV

Er gaat dit paasweekeinde toch nog een KNVB-beker mee naar Amsterdam. Waar Ajax 1 de eindstrijd verloor van PSV, daar greep Ajax Vrouwen wel de dennenappel. In Nijmegen wonnen de ‘Amsterdames’ met 1-2.

18 april 2022 - 16:22
Bekerfinalevrouwen800
Noordam schoot haar ploeg knap op voorsprong. © Pro Shots

Ajax Vrouwen en bekerfinales blijken de laatste jaren een prima match. De bespeelsters van De Toekomst stonden sinds 2014 al zes keer op rij in de finale, waarvan er vier werden gewonnen. Alleen in 2021 werd het abonnement tijdelijk stopgezet, om ‘m dit seizoen weer te verlengen met een nieuwe finale. 

Heel spannend was de openingsfase niet, maar duidelijk was dat Ajax Vrouwen de wedstrijd compleet naar zich toetrok. De kansen werden steeds serieuzer, totdat er vlak voor rust daadwerkelijk een doelpunt viel. Romée Leuchter legde klaar voor Nadine Noordam, die op haar beurt raakschoot in de verre hoek. Een aanval uit het boekje!

Na de thee kwam de wedstrijd los. Ajax Vrouwen gaf meer ruimte weg, waardoor PSV kon opstomen richting het Amsterdamse doel. Vaak bleef de beslissende pass uit, totdat Jonna van der Velde zich te makkelijk liet aftroeven aan de zijlijn. Een strakke voorzet later en de stand was weer gelijk. 

Vreugde bij de ploeg uit Eindhoven, al veranderde dat snel in mineur. Ze waren bij PSV nog niet klaar met feestvieren, of het was alweer de beurt aan Ajax Vrouwen om te juichen. Leuchter kreeg de bal panklaar op het hoofd gespeeld en knikte keurig binnen. Het lukte PSV vervolgens niet om er nog een wedstrijd van te maken.

Zo pakt Ajax Vrouwen dit seizoen sowieso een prijs, al kan het een stukje mooier worden. De ‘Amsterdames’ zijn nog in de race voor de dubbel. Met vijf potjes te gaan moet de ploeg van Danny Schenkel drie punten achterstand op koploper FC Twente goed zien te maken. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >