Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga tempert verwachtingen na prachtgoal Ihattaren

Jong Ajax won maandagavond met 4-1 van TOP Oss. Na afloop ging het vooral over Mohamed Ihattaren. Hij mocht het vanaf de aftrap laten zien en bekroonde zijn basisplek met een geweldig mooie treffer én een assist.

05 april 2022 - 07:13
Ihattaren 1200 (1)
Dit is in potentie een fijn duo, hoor! © Pro Shots

Dat Kenneth Taylor (twee treffers) een prima wedstrijd speelde, was duidelijk, maar het ging achteraf vooral over Ihattaren. De beelden van zijn treffer vlogen alle socials over. Het deed supporters likkebaarden. In minuut 57 – vlak voor hij zou worden gewisseld – kapte Ihattaren zijn tegenstander uit om de bal vervolgens van buiten de zestien in het net te trappen.

‘Hij is terug,’ was meteen de teneur op sociale media. Hardop grinnikten Ajacieden bij de gedachte dat Ihattaren in de bekerfinale tegen PSV ook scoort. Dat gaat allemaal wel een tikje te snel. Dat vindt ook John Heitinga, trainer bij Jong Ajax.

De oefenmeester temperde na afloop de verwachtingen. Ja, Ihattaren is het voetballen niet verleerd, maar hij heeft nog tijd en ritme nodig voor hij écht terug is. Dat was ook op het veld zichtbaar en is volstrekt logisch.

Ihattaren schrijft zijn eigen boek en het is vooral aan hem om te laten zien hoeveel tijd hij nodig heeft. Zijn prachtgoal tegen TOP Oss was in elk geval een fijn steuntje in de rug. De ontlading bij de twintigjarige spoot dan ook uit zijn oren. Het publiek op De Toekomst genoot met volle teugen en ook zijn teamgenoten wisten hoe belangrijk dit voor Ihattaren was.

Ihattaren stelde voor zijn treffer Taylor al in staat om met het hoofd te scoren. Het was al de tweede treffer van de middenvelder, die een puike wedstrijd afleverde. Erik ten Hag stelde een paar weken geleden al dat de Ajacied een mooie toekomst voor zich heeft. Of die in Amsterdam ligt, moet blijken. Het is dringen bij het eerste elftal, maar wie weet hoe volgend seizoen eruitziet.

Het was Brian Brobbey die de score opende vanaf elf meter. Voor de Ossenaren was er dan ook weinig eer te behalen in Amsterdam. Jong Ajax begon niet meteen lekker aan de wedstrijd, maar het krachtsverschil was simpelweg te groot. Ook niet zo gek met Brobbey, Taylor, Mohamed Daramy en Ihattaren in de voorhoede. Het verleidde TOP Oss tot het sturen van onderstaand tweetje.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >