Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden maakten direct de overstap naar de Bundesliga?

Het is geen geheim dat Ryan Gravenberch in de belangstelling staat van Bayern München. Daarmee zou hij niet de eerste speler worden die de directe overstap van Ajax naar de Bundesliga maakt. We zijn op zoek naar de laatste vijftien Ajacieden die dit avontuur eerder aangingen. Quizje!

24 maart 2022 - 11:11
Quizbundesliga800
Jullie krijgen Brobbey vast cadeau! © Pro Shots

In totaal verhuisden er wel meer spelers van Amsterdam naar Duitsland. Wij focussen ons in dit geval op de laatste vijftien Ajacieden, anders gaan we wel erg ver terug in de tijd. Er zijn ongetwijfeld knappe koppen die ze allemaal kunnen opnoemen, maar de teller stopt in deze quiz bij het seizoen 1991/1992.

We zoeken spelers die een directe overstap maakten van Ajax naar de Bundesliga. Huur of koop, dat maakt niet uit. Een speler als Davy Klaassen is dus niet goed, want hij kwam via een Engelse omweg terecht bij Werder Bremen.

Wel moeten de spelers minuten hebben gemaakt in het eerste van Ajax. Iemand als Nando Rafael mag je dus achterwege laten.

Je krijgt zes minuten de tijd om alle vijftien namen in te kloppen. Je krijgt de Duitse clubs als hint cadeau. Verder is het een kwestie van diep in je geheugen graven. Succes!

Mocht de quiz niet in één keer goed inladen, ververs dan de pagina. Dat helpt eigenlijk altijd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >