Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hansen zet heerlijk doelpunt tegen FC Eindhoven in zijn top één

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. De talenten kwamen tot twee keer terug van een achterstand, waarbij de late gelijkmaker van Sontje Hansen een doelpunt was om in te lijsten.

19 maart 2022 - 09:02
Jajein800
Dit is enkele seconden voor de bal fantastisch binnenvalt. © Pro Shots

De Eindhovenaren staan verrassend op de vierde plaats, net een plekje hoger dan Jong Ajax. Het beloofde op voorhand dus een aardig potje te worden. De ploeg van John Heitinga kon met een zege niet over de Brabanders heen, maar had wel weer aansluiting kunnen vinden met de derde en vierde plek. 

Het duel draaide uit op een gelijkspel, waarbij de Jong Ajacieden zich tot twee keer toe terugknokten van een achterstand. Na het Eindhovense doelpunt van Joey Sleegers volgde een rake pingel van Danilo, om vervolgens vlak na rust weer in de achtervolging te moeten door een treffer van Jort van der Sande.

De 2-2 viel dankzij Hansen, die in de slotfase heerlijk raak schoot. Vanaf de rechterkant kwam hij naar binnen en krulde hij de bal fantastisch in de verre bovenhoek. “Het gaat natuurlijk heel snel, maar meestal kijk ik naar de benen van de verdedigers. Ik zag dat ik ruimte had en toen schoot ik,” zo analyseert Hansen het doelpunt na afloop.

Aanbevolen
De schizofrene achtbaan die Ajax heet

Als de jonge Ajacied de treffer een cijfer mocht geven, dan krijgt-ie een negen. Het doelpunt komt hoe dan ook in zijn top drie te staan. Alhoewel, na langer nadenken plaatst Hansen het rake afstandsschot net iets hoger. “Ik denk zelfs in mijn top één. Dit is het mooiste doelpunt wat ik heb gemaakt, ook omdat-ie met links was.”

Heitinga is blij met de ontwikkeling van zijn pupil. Hansen heeft het fysiek en mentaal lastig gehad, maar lijkt weer op de weg terug. “Als je het hebt over waar Jong Ajax voor staat, heb je het over ontwikkeling. Het is mooi dat Hansen weer dreiging, flair, frisheid en acceleratie laat zien. Dat bekroont hij met een wereldgoal.”

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Social Media.cshtml)

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >