Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke selectie hielp debuterende De Boer aan zege in San Siro?

Het is twaalf jaar geleden dat Frank de Boer trainer werd bij Ajax. Zijn eerste missie was een groepsfaseduel op bezoek bij AC Milan. Een eerder flets Ajax oogde onder zijn leiding als herboren en boekte een 0-2-zege. Welke spelers nam hij mee naar Italië?

08 december 2022 - 10:26
Frank De Boer 1200
Frank wist de schijnwerpers meteen op zich gericht in San Siro. © Pro Shots

De Boer nam het stokje over van de vertrokken Martin Jol. Zijn eerste wedstrijd was er meteen eentje voor in de boeken. Op naar Milaan voor het vervolg in de Champions League! Voor De Boer een bekende opponent. Als speler was hij midden jaren negentig driemaal succesvol tegen die club. Nu schreef hij als trainer van Ajax weer een winstpartij bij.

Nauwelijks 48 uur nadat De Boer zijn ja-woord gaf aan de clubleiding, boekte Ajax een klinkende zege in San Siro. Het was een gedenkwaardig avondje op die 8 december in 2010. Het spel oogde fris en zorgde meteen voor enorm optimisme. De Boer zou in de jaren nadien zorgen voor een onvervalste schalenregen in Mokum.

Maar welke spelers hielpen hem aan die vliegende start als coach in Amsterdam? Wie stapten er allemaal in het vliegtuig voor het spannende duel met I Rossoneri? Precies die vraag leggen we in deze quiz aan je voor. Het gaat om de voltallige selectie: basisspelers, invallers en niet ingezette spelers.

Je krijgt vijf minuutjes de tijd. Lukt wel, toch?

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >