Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe knieblessure houdt pechvogel Kaplan maanden aan de kant

Ahmetcan Kaplan kan voorlopig niet zijn officiële debuut maken in de hoofdmacht van Ajax. De negentienjarige Turk heeft op de training een blessure aan zijn linkerknie opgelopen. Hij is succesvol geopereerd, maar staat de komende maanden aan de kant.

16 december 2022 - 20:47
Kaplan Blessure 1200
Kaplan maakte minuten in de recente oefenduels. © AFC Ajax

Dat trieste nieuws meldt Ajax vrijdag via de clubkanalen. Kaplan, die afgelopen zomer overkwam van Trabzonspor, kan voorlopig met weinig voldoening terugkijken op zijn eerste maanden in Amsterdam.

Hij tekende een contract voor vijf seizoenen in de Johan Cruijff Arena, maar maakte nog geen officiële minuten voor de ploeg van Alfred Schreuder. Dat had mede te maken met een eerdere knieblessure, die hij in september opliep bij de selectie van Jong Turkije.

Het herstelproces nam enige tijd in beslag, maar in de afgelopen weken liet Kaplan zich steeds nadrukkelijker zien. Tijdens het trainingskamp in Marbella sprak Schreuder lovend over de nog jonge voetballer. Hij omschreef Kaplan als een kopsterke verdediger, met een goede inspeelpass, die steeds fitter werd.

Kaplan maakte minuten in de oefenduels met Blackburn Rovers FC en FC Volendam, maar moet nu opnieuw een pas op de plaats maken. Op de training ging het wederom mis. De nieuwe knieblessure bleek dusdanig ernstig dat een operatie noodzakelijk was. Die is succesvol verlopen, maar een nieuw revalidatieproces wacht.

Juist op het moment dat Kaplan steeds nadrukkelijker op de deur klopte. Dat het noodlot hem achtervolgt, is nog zacht uitgedrukt. We wensen Ahmetcan sterke met zijn herstel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >