Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AVA: ‘Terugkeer klassieke logo op dit moment geen item’

In de Johan Cruijff Arena vond vrijdag de algemene aandeelhoudersvergadering (AVA) plaats. Het ging daar niet alleen over een nieuwe technisch directeur, maar ook over het klassieke logo en de samenwerking met Unibet.

12 november 2022 - 09:57
Avalogo800
Voorlopig geen terugkeer van ‘die ouwe’. © De Brouwer

Het oude logo keerde in seizoen 2021/2022 eenmalig terug op het thuisshirt. Het was een langgekoesterde wens van sommige supporters, terwijl het voor anderen geen must was. Ajacieden die voor het klassieke logo zijn, hopen dat ‘die ouwe’ op termijn definitief terugkeert.

De beleidsbepalers zijn echter tevreden met het huidige logo. Een definitieve terugkeer van de klassieke variant is dan ook niet aan de orde. “Incidenteel wordt er een bepaalde klassieke lijn uitgebracht. We zijn er enorm trots op en begrijpen dat er fans zijn die dat logo graag zien terugkeren, maar op dit moment is dat voor ons geen item,” aldus algemeen directeur Edwin van der Sar.

Daarnaast kwam vanuit de zaal de vraag of het wel maatschappelijk verantwoord is om je als voetbalclub te binden aan een gokpartner, zoals Ajax dat met Unibet heeft. Ajax wil de jeugd aan de bal krijgen, maar toch zeker niet gokverslaafd maken?

Aanbevolen
Ajax heeft geen haast met opvolger Overmars

Commercieel directeur Menno Geelen nam die vraag op zich. Hij sloot de sponsordeal uiteindelijk in navolging op andere clubs. “We hebben onszelf de vraag gesteld: willen wij het ook? Gaan we dit doen? Dit is een belangrijke inkomstenbron. Dit is geen louche partner, we hebben hier goed over nagedacht en gekozen voor de meest gerenommeerde partij.”

“We zien dit als verantwoord gokken en willen kinderen onder de achttien daarvoor beschermen in de Ajax-app,” vervolgt Geelen. “Oudere mensen hebben de vrijheid om het wel of niet te doen. De deal loopt nog een paar jaar. We zijn er blij mee, maar ik snap dat het schuurt. Bij ons ook. Er zijn veel dingen die we niet hebben gedaan, maar die blijven onvermeld. We vertrouwen ook op de eigen verantwoordelijkheid van de mensen, zoals we dat ook doen bij een biersponsor.”

Aanbevolen
‘Die ouwe’ blijft onverminderd populair

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >