Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bij loting tussenronde Europa League gekoppeld aan Union Berlin

Ajax neemt het in de tussenronde van de Europa League op tegen 1. FC Union Berlin. De Ajacieden starten 16 februari met een thuisduel. De return in Berlijn is een week later op donderdag de 23ste.

07 november 2022 - 13:21
Loting 1200
Hopelijk voelt Ajax zich beter thuis in de EL. © Pro Shots

Kansloos. Dat was Ajax in groep A van de Champions League. Via twee zeges op Rangers FC werd de derde plek nog wel veiliggesteld. Daarmee werden de Ajacieden veroordeeld tot het spelen van Europa League. Gelukkig was dit Europese vangnet er, maar we hadden liever op het hoogste podium actief gebleven.

Maar goed, het is even de realiteit. En het wordt ook vast al stukken leuker als er goede resultaten worden neergezet tegen Union Berlin. De nummer drie van de Bundesliga eindigde in groep D van de Europa League als tweede in een poule met Union Sint-Gillis, SC Braga en Malmö FF.

In het onderkomen van Union Berlin, Stadion An der alten Försterei, passen 22.012 supporters, waardoor er sprake is van een relatief klein uitvak. Wij rekenen op plek voor zo'n 1100 Ajacieden, dus dat vak loopt ongetwijfeld vol.

We weten uit een vrij recent verleden hoe leuk de Europa League kan zijn. Ook in dit toernooi kunnen herinneringen voor altijd worden geboren. Bovendien liegen de toffe Europese tripjes er vaak niet om.

Mocht Ajax over twee duels afrekenen met Union Berlin, dan plaatst het zich voor de achtste finales van de Europa League. De groepswinnaars van het toernooi plaatsten zich daar al voor. Als bovenstaande lukt, zien we wel waar het avontuur van Ajax ons vervolgens brengt.

Informatie over de kaartverkoop volgt op een later moment.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >