Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Parels van Amsterdam: een aanrader voor elke supporter!

Ik geef het maar meteen toe: ik ben geen film- en documentairekijker. Streamingdiensten als Netflix en Prime Video behoren niet tot mijn televisiepakket. Volgens familie en vrienden staat mijn tv altijd op groen: voetbal, voetbal en nog eens voetbal.

03 oktober 2022 - 15:26
Hoofdplaat Premiere 1200
De drie hoofdrolspelers bij de première. © AFC Ajax

De laatste keer dat ik mij in een bioscoop begaf, is een eeuwigheid geleden. En dus ging ik met frisse tegenzin – zeker na de 1-1 tegen Go Ahead Eagles – naar de première van de documentaire Parels van Amsterdam.

De ontvangst in Pathé Arena was prima: rode loper, camera’s, champagne, popcorn, drankjes en veel Ajacieden. Het middelpunt van de belangstelling vormden de drie spelers die zijn gevolgd voor deze documentaire: Jurriën Timber, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch.

De drie musketiers, zoals Davy Klaassen ze altijd noemt, zagen er spik en span uit. De dresscode was dan ook chique en sportief. Daar had iedereen zich aan gehouden, dus ook de hoofdrolspelers zelf. Met genoegen nam ik plaats op rij 11, stoel 31, met als fijne verrassing dat ik naast een van mijn jeugdhelden kwam te zitten. Een oud-Ajacied die tegenwoordig werkzaam is in de jeugdopleiding van onze club: Johnny Bosman, in het gezelschap van zijn prachtige vrouw.

De makers zijn erin geslaagd om van drie individuen knap in beeld te brengen wat er in hun hoofd omgaat.

We hebben een kostelijke middag gehad. Alle drie waren we onder de indruk van de docu. Johnny, die met alle drie de jongens heeft gewerkt en dus veel herkenbare zaken voorbij zag komen. En ik als supporter, die door de documentaire dichterbij de drie spelers van Ajax kwam. Op een manier zoals dat niet eerder is vertoond. Tot in de woonkamer van alle drie de heren werd in beeld gebracht hoe je als jonge jongen moet omgaan met pieken en dalen. Van je doorbraak als jeugdspeler tot volwaardig speler van Ajax 1.

De makers van de documentaire zijn erin geslaagd om van drie individuen knap in beeld te brengen wat er in hun hoofd omgaat, maar ook wat er met hun lichaam gebeurt tijdens een beslissende periode in hun topsportcarrière. Jurriën, Devyne en Ryan staan alle drie na een relatief onbezorgde periode in de jeugdopleiding op verschillende sporen in hun carrière.

De spelers nemen je mee in hun wereld. Van oproepen voor (Jong) Oranje tot blessures die ze oplopen. Van vormdips en transferperikelen, tot het winnen van prijzen. Familieleden staan altijd voor ze klaar. Zelfs in de kleedkamer worden we meegezogen in hun dagelijkse doen en laten. Individueel en met elkaar.

Een regelrechte aanrader voor elke supporter. Maar eerst spelen we natuurlijk dinsdag tegen Napoli. Fijn dat Prime Video daar rekening mee houdt. De docu is vanaf 7 oktober exclusief te zien op deze streamingdienst. Vraag mij niet hoe dat werkt, want dat weet ik niet. Daarom ben ik blij dat ik toch naar de première ben gegaan.

Fabian Premiere 1200

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >