Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Creatieve broers fietsen Ajaxlogo door prachtig Amsterdam

David Meijer (35) en zijn broer Gabriël (28) zijn supporter van Ajax en besloten hun liefde voor de club op een wel heel bijzondere manier te uiten. Ze fietsten het clublogo door de stad! Huh...? Ja, nou, lees maar gewoon!

06 oktober 2022 - 10:40
Fietsen 1200
De route begint waar we ooit juichten in De Meer. © David Meijer

Op sociale media zagen we hoe David een plattegrondje publiceerde van Amsterdam. Daarin was een route afgebeeld. En niet zomaar eentje. De routelijn vormde het logo van Ajax. Genoeg reden voor ons om David – lid van SV Ajax – eens te bellen.

Bijzonder toffe actie, David!
“Haha, ja, thanks! Wielrennen is een grote hobby van ons. We gebruiken dan ook de Strava-app. Dat is zeg maar het Instagram voor wielrenners. Gebruikers kunnen daar fietservaringen en routes met elkaar delen. Ook hou je er bij welke afstanden je fietst. Je bokst ook lekker tegen elkaar op, zeg maar.”

Hoe bedenk je om het logo van Ajax te fietsen?
“Ik ben vorig jaar vader geworden. Toen besloot ik al de naam van mijn dochter te fietsen. Iva met een hartje erachter. Het fietsen in vormen gebeurt wel vaker via Strava. Toen ik opperde om het logo van Ajax te fietsen, reageerde mijn broer Gabriël ook meteen enthousiast.”

Eh, maar waar begin je dan?
“Gewoon, tekenen op de kaart van Amsterdam! De stad leent zich er ook wel voor, met de vele rondingen. Mijn fascinatie voor de stad is sowieso groot. Ik doe vanuit mijn werk als architect ook veel met kaarten en stedenbouw. We zijn begonnen met schetsen op de kaart en kwamen er verrassend goed uit.”

Hoelang is de route?
“Ongeveer honderd kilometer.”

Zit er – los van het logo zelf – nog een gedachte achter de route?
“Zeker! We wilden wel langs plekken fietsen die een betekenis voor Ajax hebben. Zo begon onze route waar ooit Stadion De Meer stond. Van daaruit zijn we naar de Johan Cruijff Arena gefietst. De route volgt verder langs onder andere het Olympisch Stadion, het Museumplein, het geboortehuis van Cruijff in Betondorp en noem maar op.”

De route is afgelegd in vol Ajaxtenue, zie ik!
“Klopt, derde shirtje aan. Twee van de pleintjes op het shirt vind je ook terug in de route.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >