Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘Het was gewoon een kutavond’

Het is tijd met de vuist op tafel te slaan en elkaar de waarheid te zeggen. Die conclusie trekken meerdere Ajacieden na de historische afgang tegen Napoli (1-6).

05 oktober 2022 - 10:18
Bergwijn Pasveer 1200
De frustratie is groot bij veel Ajacieden. © Pro Shots

“Ik denk dat het niet verstandig is dat ik nu mijn gevoelens uit,” stelt Steven Bergwijn voor de camera van RTL 7. De buitenspeler worstelt zichtbaar met zijn emoties en slikt meermaals zijn woorden in. “Natuurlijk moet er boosheid zijn als je thuis met 1-6 verliest. Ik kan er niets anders van maken, het is gewoon een kutavond.”

Alfred Schreuder vertelde na het laatste fluitsignaal dat clubs als Liverpool en Napoli momenteel een maatje te groot zijn voor Ajax. Toch is dat een conclusie waar Bergwijn niet aan wil. “Wij moeten naar onszelf kijken en niet naar de andere ploegen. We moeten met elkaar zitten en de koppen bij elkaar steken. Er moet iets veranderen. Deze nederlaag… Dit is niet Ajax. Het is gewoon verschrikkelijk.”

Jurriën Timber deelt die mening. “Ik snap dat de trainer dat zegt. Tegen Liverpool en Napoli maakten we eigenlijk geen kans, maar ik denk niet graag zo. Voordat je de wedstrijd ingaat, denk je: we gaan ze slopen. Het verschil met vorig jaar? Ik weet het niet. Het is lastig. We hebben veel nieuwe spelers en een nieuwe samenstelling. Dat kan wennen zijn.”

Aanbevolen
Tadic heeft begrip voor emotie van vroeg vertrekkende supporters

Als het aan de centrumverdediger ligt, mogen er harde woorden vallen in de kleedkamer. “We pakken al vier wedstrijden geen punten meer. Dan moet je met elkaar zitten en het erover hebben. Het is momenteel niet echt rustig, nee. Of het tijd is dat er iemand met de vuist op tafel slaat? Misschien wel, ja. Ik kan zelf ook tot die spelers behoren,” beaamt hij.

Ook voor Remko Pasveer waren de druiven enorm zuur. De doelman moest de bal zes keer uit het net vissen. Dat doet pijn. “We begonnen nog met een goede goal, maar daarna lag het open. We waren niet scherp. Natuurlijk schrik je van wat er gebeurt. We zijn het niet gewend om met zo’n uitslag te verliezen,” reageert de keeper tegenover Ziggo Sport.

“Je merkt dat de ploeg onzeker was en dat de automatismen een beetje weg waren. Dan ga je naar andere dingen zoeken. Dat is niet het spel dat wij als Ajax willen spelen,” vervolgt de goalie, die benadrukt dat de spelers dicht bij elkaar moeten blijven. “Je hebt ook moeilijke tijden. Daar zitten we nu in. We moeten zorgen dat we hier zo snel mogelijk uitkomen.”

Pasveer heeft begrip voor de fluitconcerten en spreekkoren vanaf de tribunes. “Ik vond dat het publiek nog een groot deel van de wedstrijd achter ons stond en de boel probeerde op te zwepen. Je bent supporter en wil dat je club wint. De bal ligt bij ons. Wij moeten keihard werken en hopen dat de automatismen spoedig terugkeren. Het enige wat daarbij helpt, is snel resultaat halen.”

Aanbevolen
Schreuder ziet angstig Ajax steeds meer zelfvertrouwen verliezen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >