Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Danilo ook in ons fotoverslag goed op schot tegen Excelsior Maassluis!

Met de eredivisiekraker tegen PSV in aantocht, voelde het KNVB-bekerduel met Excelsior Maassluis toch een beetje als een tussendoortje. Maar wel een tussendoortje dat met negen Amsterdamse treffers bijzonder goed smaakte. Dat zie je ook terug in ons fotoverslag!

Door Jordy Haak
21 januari 2022 - 11:40
Danilo 1200 Beker
Danilo scoort vier keer en dat is serieus lekker! © De Brouwer

Het bekertoernooi is immers een ideaal podium om weer eens wat andere Ajacieden aan het werk te zien. Jeugdige talenten en spelers die doorgaans wat minder minuten maken. Daar koos Erik ten Hag dan ook voor in het duel met de amateurs uit Zuid-Holland en dat is serieus leuk.

Zo zagen we Amourricho van Axel Dongen met zijn snelheid al rap een strafschop versieren, pikte Youri Regeer een doelpuntje mee en was Danilo met vier treffers al helemaal goed op schot. ‘Hallo, ik ben er ook nog,’ leek de Braziliaan duidelijk te willen maken. De concurrentie in de spits is groot met Sébastien Haller en Brian Brobbey, dus dan is het lekker om je een avondje te kunnen uitleven.

 “Danilo is een speler die in de box dodelijk kan zijn en dat laat hij vanavond ook weer zien. Hij heeft niet veel kansen nodig om tot scoren te komen”, sprak Ten Hag tegenover ESPN lovende woorden over de 22-jarige spits.

Aanbevolen
Ajaxsupporter Gorter: ‘Er zijn heel veel mensen ontzettend blij voor mij’

Nico Tagliafico zien scoren voelt daarnaast altijd goed. Het Ajaxshirt netjes in de broek, de borst vooruit en gaan! Blijft mooi. En vergeet Jay Gorter niet. De doelman kreeg tegen Excelsior Maassluis weliswaar niet veel te doen, maar maakte wel zijn officiële debuut in Ajax 1. Van Ajaxsupporter, naar zelf keepen bij de club waar je zo van houdt.

Hadden we al gezegd dat Naci Ünüvar, Kristian Hlynsson en Mohamed Daramy ook nog de nodige minuten kregen in de tweede helft? Die laatste twee waren bovendien beiden trefzeker. Allemaal mooie verhalen, die onze fotograaf De Brouwer weer fijntjes vastlegde op camera.

Dat wordt dus lekker plaatjes kijken! En als je daarmee klaar bent, kun je natuurlijk ook nog even je stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >