Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden scoorden Europees tegen Portugezen?

De loting voor de groepsfase van de Champions League koppelde Ajax aan Sporting Clube de Portugal. De club uit Lissabon is woensdag 15 september de eerste opponent in Estadio José Alvalade. Ajax scoorde in Europees verband twintig keer tegen een Portugese club. Kun jij de doelpuntenmakers noemen?

02 september 2021 - 14:32
Arveladze 1200
Arveladze is een held, maar scoorde niet tegen FC Porto in 1998/99. © AFC Ajax

Het laatste tweeluik tegen een Portugese club staat je vast nog helder voor de geest. We hebben het natuurlijk over de dubbele ontmoeting met Benfica in sprookjesseizoen 2018/2019. In Portugal werd het 1-1 en in de Johan Cruijff Arena werd in blessuretijd de trekker overgehaald: 1-0.

De doelpuntenmakers uit die twee wedstrijden weet je vast nog wel te noemen. Die vul je in onderstaand lijstje dus eenvoudig in. Maar weet je de overige vakjes ook te vullen...? Dat wordt al gauw een knap stuk lastiger.

Mis je een aantal officiele Europese potjes? Dat kan heel goed, want Ajax wist veelal niet tot scoren te komen tegen Portugese clubs. Zeker in de jaren tachtig was dit het geval. In vier duels met FC Porto trof Ajax niet één keer doel, terwijl de opponent viermaal raak prikte. 

Afijn, tijd om de quiz te spelen. Over tijd gesproken: je krijgt van ons vijf minuutjes om de klus te klaren!

Mocht de quiz niet in één keer lekker inladen, vernieuw de pagina dan even. Vaak werkt het dan wel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >