Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pantelic en De Ligt verrassen Tadic en mama Gravenberch ontroert met speech

Dat Dusan Tadic er alles voor over heeft om prijzen te winnen is bij iedereen wel bekend. ‘Pak schaal, pak beker, pak alles!’ Woensdagavond mocht hij weer wat nieuw zilverwerk aan zijn prijzenkast toevoegen. Net als Ryan Gravenberch.

09 september 2021 - 10:19
Tadic Gravenberch Nieuw 1200
Tadic en Gravenberch zijn opnieuw in de prijzen gevallen. © Pro Shots

Bij ESPN werd Tadic verkozen tot ‘Speler van het Jaar’. Dat vinden wij natuurlijk helemaal niet gek. Tadic won met Ajax de dubbel, was met veertien goals en achttien assists van grote waarde en mistte geen enkel eredivisieduel. Onze aanvoerder werd door jullie – de supporters – niet voor niets al uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Maar wat extra blinkwaar voor op de schouw is altijd welkom!

Bovendien werd Tadic toegesproken door Matthijs de Ligt en Marco Pantelic. Dat vinden we altijd mooi om te zien. Al moesten we bij laatstgenoemde wel even met de ogen knipperen. Zonder zijn lange haren (is hij al een poos kwijt) is de voormalig Ajaxspits bijna onherkenbaar.

“Je bent een geweldige speler en een geweldige aanvoerder. Bovenal ben je een fantastisch mens. Ik heb heel veel van je geleerd,” waren slechts enkele woorden van De Ligt in een videoboodschap. “Je bent één van de meest professionele spelers die ik ooit heb ontmoet in de voetballerij. Iedereen bij Ajax houdt van je.”

Tadic dankt de prijs mede aan een berg objectieve statistieken en de stemmen van duizenden supporters. Het was vervolgens aan de aanvoerders en coaches van de achttien eredivisieclubs om de uiteindelijke winnaar te kiezen. De Ajacied kreeg daarbij de voorkeur boven teamgenoten Davy Klaassen en Steven Berghuis en VVV-Venlo-topscorer Georgios Giakoumakis.

Ook Ryan Gravenberch viel (opnieuw) in de prijzen. Hij werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Waar hebben we dat eerder gezien?! Juist! Een mooi moment was de toespraak van zijn moeder.

“Thuis had je altijd de bal aan je voeten. Nu ben je negentien en sta je hier. Ben je Voetballer van het Jaar Onder 19 van seizoen 2020/2021. Ik vroeg me vaak af of het kwartje ooit wel eens zou gaan vallen bij jou, maar mijn gebeden kwamen uit,” straalde de moeder van Gravenberch.

“Nu mag ik je een geweldige prijs overhandigen. We weten dat je er keihard voor hebt gewerkt en het is je gegund. Je bent er nog niet. Blijf keihard werken en investeren in jezelf, want je krijgt het niet gratis. Maar bovenal, blijf jezelf”, besloot zij haar speech, voordat Gravenberch zijn prijs in ontvangst nam.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >