Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars noemt uitblijven transfer Neres teleurstellend

David Neres mocht in de afgelopen transferwindow vertrekken bij Ajax, maar tot een overstap naar een andere club kwam het niet. Dat is volgens Marc Overmars een tegenvaller voor zowel club als speler.

08 september 2021 - 12:31
Neres Vitesse 1200
Een nieuwe omgeving was volgens Overmars goed geweest voor Neres. © Pro Shots

“Neres zit hier nu 4,5 jaar. Voor hem was dit het juiste moment voor een nieuwe omgeving. Daarom is het teleurstellend dat het niet is gelukt,” laat de directeur spelerszaken weten aan Ajax TV. “Natuurlijk zit je er een beetje dubbel in, want ook Ajax wordt geraakt door de situatie.”

Ondertussen werd Mohamed Daramy al toegevoegd aan de selectie. De concurrentie in de voorhoede is daardoor groot, maar Overmars staat ook na het aanblijven van Neres volledig achter de komst van de Deense aanvaller. “Ik wil niet in de situatie terechtkomen dat je pas moet reageren als alles weg is. Dan maar op voorhand de boel voor elkaar hebben en kijken hoe het afloopt.”

“Voor Neres had de cyclus nu eigenlijk afgerond moeten worden, maar dat is niet gebeurd,” vervolgt Overmars. “Veel clubs wilden hem huren, maar daar schiet Ajax niets mee op. Het geeft aan dat veel clubs selectief zijn. Voor ons had dit echter geen zin.”

Aanbevolen
Ajacieden schitteren bij wervelend Oranje

Voor Nico Tagliafico geldt een enigszins vergelijkbare situatie. “Dat heeft ook te maken met hoe de wereld er nu uitziet,” legt Overmars uit. “Nico had anders allang een fatsoenlijke club gevonden. We hebben afspraken met hem gemaakt dat we tot een bepaalde hoogte meewerken aan een transfer. Die afspraken komen we ook na, maar er is heel weinig concreet voor hem geweest.”

Dat neemt niet weg dat Overmars zich gelukkig prijst met het aanblijven van de Argentijnse linksback. “Ik denk dat Nico bij heel veel clubs op het lijstje staat, maar net niet als nummer één. Dat is best gek, want als je Nico kent, wil je zo’n speler altijd in je team hebben. Ik ben dan ook heel blij dat hij er nog is.”

Mochten Neres en Tagliafico een uitstekend half jaar draaien, dan kunnen ze ook in de winterstop nog een transfer afdwingen. “Dat kan, maar dat is wel het mooie scenario,” benadrukt Overmars. “Je moet ook van het slechte scenario uitgaan. Dat zie je nu bijvoorbeeld met Andre Onana. Een keeper die veel waarde had en nu niet meer. Zo gaat dat in het voetbal. Het ene moment is een speler veel waard en een jaar later kan het geheel omgeslagen zijn.”

Al met al is de directeur spelerszaken wel erg content met de selectie die Erik ten Hag tot zijn beschikking heeft. “Er staat een sterk team, waar iedereen moet knokken voor zijn plekje en moet presteren. Die cultuur is ook goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >