Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

In de lijn der traditie

Tra·di·ti·o·neel (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) – volgens de oude gewoonte; Zo omschrijft de Dikke van Dale de term ‘traditioneel’. Een woord dat prima van toepassing is op het treffen tussen Ajax en FC Utrecht van aanstaande zondag.

Door Jordy Haak
30 september 2021 - 15:05
Blind Aan Bal 1200
In een traditioneel shirt speelt Ajax traditioneel goed. © AFC Ajax

Ga maar eens na. De bal in de Johan Cruijff Arena wordt weer eens aan het rollen gebracht op het traditionele tijdstip van zondagmiddag, half drie. Een aanvangstijd waar veel supporters gelukkig van worden. Lekker een wedstrijdje kijken om vervolgens in volle vaart naar huis te crossen, waar je met het traditionele ‘bord op schoot’ de samenvatting ook nog kan aanschouwen.

Bovendien speelt Ajax dit seizoen in een traditioneel thuisshirt. Oké, er staan Adidas-strepen op de mouwen, die het tenue een meer moderne look geven. Toch zijn wij dolblij dat ‘die ouwe’ is teruggekeerd op de borst. Het klassieke Ajaxlogo. Of het traditionele logo, net wat je wil.

De tribunes in de Johan Cruijff Arena mogen sinds vorig weekend eindelijk weer volledig gevuld worden. Ons cluppie ondersteunen met ruim 55.000 medesupporters maakt gelukkig. De extra kaarten die hierdoor vrijkwamen gingen als warme broodjes over de toonbank en dus kon Ajax afgelopen week net als in het pre-corona tijdperk weer traditioneel het bordje ‘uitverkocht’ omdraaien.

‘De mannen van Erik ten Hag werken lekker mee. Het spel is traditioneel goed’

De mannen van Erik ten Hag werken ook lekker mee. Van het spel van Ajax kunnen we al wekenlang intens genieten. Het is oprecht een feestje om naar de Arena te mogen. Met een karrenvracht aan doelpunten en technische hoogstandjes om van te watertanden. Eigenlijk zoals we sinds de oprichting van onze club gewend zijn. Het is de filosofie waar Ajax voor staat. Traditioneel goed, zeg maar.

Dat Ajax afgelopen seizoen de dubbel won, voelt inmiddels ook aardig vertrouwd. Doe mij ieder jaar maar zo’n feestje! Misschien kunnen we er een traditioneel event van maken. Achja, waarschijnlijk draaf ik nu iets te ver door? Ik houd al op. Laten we er met elkaar gewoon een traditioneel mooi dagje Ajax van maken.

Daar heb ik overigens alle vertrouwen in. In het verleden stonden Ajax en FC Utrecht immers 55 keer tegenover elkaar in onze hoofdstad en de Amsterdammers wonnen 42 van die edities. Met een doelsaldo van +97. Wat ik daarmee wil zeggen? Dat winnen van FC Utrecht een oude gewoonte is. Laat dat nou net de omschrijving van het woord ‘traditioneel’ zijn. Met die driepunter moet het dus wel goed komen. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >