Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De stekelige wonderwanten van Stekelenburg

We moeten het hebben over keepershandschoenen. Is het je al opgevallen dat Maarten Stekelenburg dit seizoen keept met twee felgekleurde egels aan zijn handen?

07 september 2021 - 14:42
Handschoenen 1200
Is dit een keepershandschoen of een gemuteerd diertje? © AFC Ajax

Stekelenburg verdedigt zijn hok deze dagen steevast met de twee neefjes van Sonic the Hedgehog aan zijn knuisten. In werkelijkheid zijn het kekke keepershandschoenen van Adidas, maar die zien eruit als een stel gemuteerde wezentjes vol spikes en stekeltjes.

Het zijn de stekeltjes die we al jaren zien op de Adidas Predator voetbalschoenen en precies deze technologie schiet nu ook Stekelenburg en zijn collega’s te hulp. Dat durven we wel te stellen na het lezen van de productinformatie. Dit zijn geen keepershandschoenen, maar wonderwanten.

Een stukje tekst op het digitale huis van Adidas:

“Absoluut zelfvertrouwen. Geen afleidingen. Deze Adidas Predator Pro keepershandschoenen geven je de volledige controle op het voetbalveld. De Demonskin 2.0-plaatjes op de flexibele gebreide handrug bijten zich vast in de bal voor krachtig, nauwkeurig stompen.”

De politie zou ze kunnen gebruiken als spijkermatten om vluchtauto’s lek te laten rijden. Handig!

Lekker toch, flexibel gebreide handruggen. Stekels erop en gaan! De handschoenen bieden echter meer, zo belooft Adidas. Lees maar:

“Op de handpalm biedt dik URG 2.0-schuimrubber demping en grip voor zelfverzekerde controle. De langere opening zonder bandjes sluit nauw rond je pols voor een natuurlijke keep-ervaring. Door het compressiemanchet rond de onderarm heb je geen polsband meer nodig en voel je je één met je handschoenen.”

Al ben je geen keeper, dan nog ben je nu toch geneigd deze handschoenen stante pede aan te schaffen? Je waant je direct een soort gemuteerde X-men superheld met drakenklauwen. Het lijken mij eveneens geweldige ovenhandschoenen. Lekker de broccoli-ovenschotel nauwkeurig en krachtig vanuit de keuken richting eettafel stompen.

Wij snappen die ouwe Stekelenburg wel, hoor! In het Ajax Kids Clubblad liet de doelman weten elke wedstrijd een nieuw setje uit te pakken. Dat komt neer op zo’n vijftig paar egeltjes per seizoen. De gebruikte paren komen vast elders nog wel van pas. De politie zou ze kunnen gebruiken als spijkermatten om vluchtauto’s lek te laten rijden. Handig!

Als keukenhandschoen zijn ze vast ook goed toepasbaar. Fijn de afwas doen in kokendheet water, terwijl de Demonskin 2.0-plaatjes zich vastbijten in je servies. Adidas belooft als kers op de taart ‘ergonomische flexzones in de handpalm en vingers’. Geen idee wat dat precies betekent, maar het klinkt allemachtig prachtig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >