Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen en Ten Hag weten dat er werk aan de winkel is qua fitheid

Ajax sloot de voorbereiding af tegen Leeds United (4-0), maar als we het hebben over fitheid, dan wordt die voorbereiding ook tijdens de competitiestart doorgetrokken. Davy Klaassen en Erik ten Hag weten dat er nog flink wat stappen moeten worden gemaakt.

05 augustus 2021 - 10:57
Klaassenconditie800
Het was voor Klaassen allemaal weer eventjes wennen. © Pro Shots

Waar Ajax tijdens voorgaande jaren al vroeg aan de bak moest tijdens Europese voorronden, daar werkte de club nu in alle rust toe naar de start van het nieuwe seizoen. Je zou daarom denken dat het conditioneel wel goed zit met de selectie, maar Ten Hag erkent dat een deel van de groep nog niet volledig fit is.

“Daarin moeten we nog een aantal grote stappen voorwaarts zetten,” zo vertelde de trainer op de persconferentie. “We moeten nog een stukje voorbereiding in de competitie doen, want we zijn nog lang niet waar we moeten zijn qua fitheid. Maar zaterdag tegen PSV gaat het beginnen, dus dan moeten we er klaar voor zijn.”

Met name voor de internationals is het flink bijbenen. Zij sloten later aan en lang niet iedereen maakte minuten tijdens de verschillende internationale toernooien. “Ze kunnen in een wedstrijd waar een hele hoge intensiteit wordt gevraagd een fase goed meekomen, maar als dat er teveel zijn, verlies je de grip op een wedstrijd.”

Aanbevolen
Ten Hag bekijkt per wedstrijd hoe hij het verdedigend neerzet

Nadat Ten Hag zijn zegje had gedaan, verscheen Klaassen voor de microfoon. De middenvelder sprak vrijwel dezelfde woorden als zijn trainer. “We hadden weinig tijd om bij te komen. Het was echt weer even wennen voor ons allemaal. Maar ik voelde mij vandaag een heel stuk beter in vergelijking met het duel tegen Leipzig.”

Klaassen haalde in ieder geval een extra stukje motivatie uit het feit dat er weer 25.000 Ajacieden op de tribune mochten plaatsnemen. “Dat geeft toch een bepaalde energie. We gaan langzaam weer terug naar het oude. Ik kreeg kippenvel toen ik de supporters weer zag springen. Qua sfeer was het geen oefenwedstrijd.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >