Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter: ‘Gedaan met het trots zijn, tijd om het gas erop te gooien’

De keeperscarrousel draaide deze zomer op volle toeren. Er vertrokken flink wat doelmannen, terwijl onder andere Jay Gorter (21) kwam. We spraken de jonge goalie over zijn terugkeer bij Ajax en zijn doelen voor komend seizoen.

12 augustus 2021 - 12:33
Gortershoot800
Gorter kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat Ajax interesse had. © Pro Shots

Door Mark van den Heuvel

Op zijn veertiende kreeg Gorter te horen dat er geen plaats meer voor hem was op De Toekomst. Belangrijkste reden: hij was in vergelijking met andere keepers van zijn leeftijd ietwat aan de kleine kant. Zo’n zeven jaar later en een groeistuip verder is Gorter weer thuis. Zo voelt dat echt. 

“Ik sliep als jongen in een Ajaxpyjama, onder een Ajaxdekbed,” zo vertelt hij in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Twee jaar geleden stond ik nog te juichen op de tribune tijdens de Champions League toen Noussair Mazraoui de winnende binnenschoot tegen Benfica. En nu sta ik zelf met die gasten op het trainingsveld...” 

Dat Ajax hem deze zomer polste voor een terugkeer, had Gorter nooit zien aankomen. “Ik ben een emotionele jongen. Ik moest dus heel erg huilen toen ik het hoorde bij mijn schoonouders thuis. Ik zei alleen maar: ‘Ben je serieus?’ Ik hoorde m’n schoonmoeder vragen: ‘Wat is er met Jay?’ Toen schreeuwde ik het uit dat ik naar Ajax kon.” 

Aanbevolen
Rensch over afwijzingen, doorbreken en het volgen van zijn hart

Als een kind in een snoepwinkel beleefde Gorter zijn eerste dagen bij Ajax, verlekkerd om zich heen kijkend naar alle sterren die hij nog niet zo lang geleden adoreerde. Toch weet Gorter ook dat het tijd is om zichzelf te laten zien. “Ik leef mijn ultieme droom, maar het is nu wel een beetje gedaan met het trots zijn. Het wordt tijd om het gas erop te gooien.”

Met twee ervaren doelmannen voor hem is het aan Gorter om te bewijzen dat hij beter is. “Ik heb getekend tot 2025. Daar spreekt een heleboel vertrouwen uit. Ik ben volledig onderdeel van de A-selectie, maar zal mijn speelminuten eerst in Jong Ajax moeten maken. Dat lijkt me komend seizoen geen enkel probleem.”

Wanneer Gorter tevreden is? “Als ik de komende één of twee jaar kan leren van de keepers die nu voor me zitten, om vervolgens het stokje over te nemen. Wanneer? Dat maakt niet uit. Over een x-aantal jaar moet ik er staan. Maar Ajax zei ook: dit is het idee, maar als jij ons verrast, dan speel je. Daar kan ik goed mee leven.”

Het volledige interview met Gorter lees je in ons nieuwste magazine Ajax Life. Wil jij het blad voortaan ook ontvangen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >