Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fitz-Jim keert terug in realiteit na nieuwe verliesbeurt met Jong Ajax

Kian Fitz-Jim was eerder deze week logischerwijs dolgelukkig met zijn contractverlenging tot 2024. Dromen komen uit, maar het is dan nog hard knokken om Ajax 1 daadwerkelijk te halen. Dat merkte de achttienjarige middenvelder eens te meer als basisspeler bij Jong Ajax. Wederom werd verloren, dit keer van Excelsior: 1-2.

28 augustus 2021 - 08:29
Fitz Jim 1200
Van de tekentafel terug naar de harde leerschool die Jong Ajax heet. © Pro Shots

“Nu begint het pas,” zei Fitz-Jim dan ook na het zetten van zijn krabbel. De jongeling werd door Erik ten Hag overal mee naartoe genomen in de voorbereiding en de trainer was continu met hem bezig. Tijdens oefenduels werd hij vanaf de zes-positie nadrukkelijk gecoacht door Ten Hag.

“Ik heb veel meegetraind met het eerste en kunnen spelen. Ik heb veel geleerd over hoe spelers omgaan met de sport. Dat neem ik allemaal mee in mijn rugzakje.” Vooral het trainingskamp in Bramberg am Wildkogel maakte indruk op Fitz-Jim. “Het was een hele mooie ervaring. Ik liep daar met een trots gevoel.”

Inmiddels is Fitz-Jim teruggekeerd in de realiteit die Keuken Kampioen Divisie heet. Een toch harde leerschool richting een rol van betekenis in het eerste elftal. Bij Jong leer je knokken, dat horen we steevast terug van spelers die het wel of niet hebben gehaald.

“Ik wil nu vooral graag mijn minuten maken bij Jong Ajax,” stelde Fitz-Jim, die weet waarin hij nog stappen voorwaarts kan zetten. “Ik moet leren de bal niet te verliezen op bepaalde momenten en plekken op het veld. Ik kan het spel verdelen op de zes-positie, waar ik nu sta en heb een prima dribbel.”

Tegen Excelsior speelde Fitz-Jim negentig minuten. Een wedstrijd die hij kan bijschrijven in zijn logboek. Het was het vierde duel van Jong Ajax en de derde die het verloor. Jong Ajax vindt zichzelf nu terug op de achttiende plek. Hoewel het vooral gaat om het ontwikkelen van talenten en niet zozeer om de ranglijst, mag duidelijk zijn dat het allemaal nog niet vanzelf gaat.

De in bloedvorm verkerende Jay Gorter stopte nog wel een Rotterdamse penalty, maar de Amsterdamse beloften konden nauwelijks gevaar stichten en waren achterin slordig. Daardoor kreeg Excelsior diverse kansen, waarvan het er twee benutte. De late aansluitingstreffer van Kenneth Taylor kon een nieuwe nederlaag niet meer voorkomen.

Wederom een leerzaam potje voor Fitz-Jim. Het is knokken geblazen, want niets gaat vanzelf. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >