Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind vult bingokaart alvast met de term ‘heksenketel’ in reactie op CL-loting

Haha, de term ‘hekselketel’ viel al kort na de loting voor de groepsfase van de Champions League. Dat gebeurt al gauw als Ajax – of welke andere club dan ook – een tegenstander uit Griekenland of Turkije treft. Daley Blind slingerde de term de wereld, nadat bekend werd dat hij met zijn collega’s naar Instanbul mag voor een duel met Besiktas.

27 augustus 2021 - 09:21
Blind 1200
Blind wil niks weten van een zogeheten 'pretloting'. © AFC Ajax

Ajax werd in datzelfde Instanbul bij loting eveneens gekoppeld aan Sporting Lissabon en Borussia Dortmund. De vier ploegen vormen samen Groep C en Blind spreekt over een mooie loting. Terecht, want perspectief genoeg op mooie resultaten. Een uitdagende poule waar serieus wel wat te halen is.

“Bij Besiktas zal het een heksenketel zijn en dat zal niet makkelijk worden,” aldus Blind tegenover het clubkanaal. Het woord is gevallen. Razendsnel! De term heeft meerdere betekenissen: puinhoop, rumoerige chaos, tumult, wanorde, warboel, heibel, drukte, pandemonium, verwarde toestand. Heerlijk. Wij kunnen niet wachten tot de Ajacieden zich melden in de Vodafone Arena van de Turkse kampioen.

Aanbevolen
Speelschema Champions League uiterlijk zaterdag na loting bekend

Ajax mag echter ook op bezoek in Dortmund, net over de grens. "Borussia Dortmund is de echte topclub in de poule,” weet Blind. “Van de Portugezen hebben we gezien dat ze lastig zijn, maar ik weet persoonlijk niet veel van Sporting. Al met al is het een poule waar we naar uitkijken, met potentie om mijn en Ajax’ doelstelling waar te maken: overwinteren in de Champions League of in Europa. Het is een mooie groep."

Blind ziet in elk geval volop kansen, maar van een pretloting wil hij niks weten. En terecht. "Het is een poule waarin zeker goede kansen liggen voor ons, maar dat zegt helemaal niets. Deze ploegen zitten niet voor niets allemaal in de Champions League. We moeten nog steeds op ons allerbest zijn om onze doelstelling waar te maken. We zijn niet in de positie om te denken aan een pretpoule."

Aanbevolen
Ajax treft Sporting Lissabon, Dortmund en Besiktas in groepsfase CL!

Erik ten Hag liet de loting aan zich voorbijgaan. De trainer was geconcentreerd bezig met de voorbereiding op Vitesse-thuis, komende zondag. Hij keek aandachtig naar Vitesse - Anderlecht. Natuurlijk liet de oefenmeester zich al snel bijpraten en oordeelde vervolgens dat hij mogelijkheden ziet op succes in Groep C.

“Het is vooraf niet onmogelijk in deze poule, maar we zullen zes hele goede dagen moeten hebben. Het is namelijk wel een hele sterke poule,” aldus Ten Hag, die op de clubsite stelde Borussia Dortmund als de favoriet te zien. Ook Sporting Lissabon noemde hij in dat kader, omdat hij weet dat Nederlandse ploegen het eigenlijk altijd lastig hebben met Portugese opponenten. “Daarentegen schakelden wij Benfica twee jaar geleden wel uit, dus we weten hoe we dat moeten doen,” klonk het vervolgens wel vastberaden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >