Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vereerde Gorter hoopt ervaren keepers bij Ajax op te volgen

Jay Gorter was al weken aan het teasen op Instagram over een transfer, maar de zaken zijn nu echt officieel. De doelman komt over van Go Ahead Eagles en tekent bij Ajax een contract tot medio 2025. Volgens Gorter een grote eer.

13 juni 2021 - 10:53
Gortervereerd800
Gorter promoveerde met Kowet naar de eredivisie. © Pro Shots

Nadat Ajax en Go Ahead eruit waren wat betreft de transfersom, leek het slechts een kwestie van tijd voordat de doelman bij zijn nieuwe club zou worden gepresenteerd. De officiële bevestiging bleef echter een tijdje uit, terwijl Gorter zelf op Instagram vrolijk foto’s plaatste van bezoekjes aan De Toekomst en een medische keuring.

Zaterdagmiddag kwam dan eindelijk de bevestiging dat Gorter (weer) Ajacied is. De geboren Purmerender tekent bij Ajax – de club waar hij tussen 2010 en 2014 als jeugdspeler al eens actief was – een contract dat loopt tot en met 30 juni 2025. De doelman keert dus na zo’n zeven jaar weer terug op het oude nest.

“Ajax is een wereldclub en de grootste club van Nederland. Als je dan wordt benaderd om daar te mogen keepen, dan voel je je vereerd,” zo vertelt een trotste Gorter op het digitale huis van Go Ahead Eagles. “Dat geldt zeker voor mij, aangezien ik er in het verleden al een aantal jaar in de jeugdopleiding heb gekeept.”

Ajax heeft met Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer, Kjell Scherpen, Dominik Kotarski en nu dus Gorter liefst zes keepers voor het eerste elftal in huis, al hoewel de verwachting is dat er ook weer een paar goalies vertrekken. Toch is Gorter niet bang voor een stukje concurrentie.

“Ajax gunt mij de tijd om mijn sterke punten door te ontwikkelen en me op andere aspecten te verbeteren als doelman. Mijn streven is om de plek van de ervaren keepers bij Ajax over te nemen zodra ik er klaar voor ben. Wanneer dat precies is, zal de komende periode gaan uitwijzen. Alle doelmannen krijgen de kans om zich te bewijzen en de beste keeper zal spelen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >