Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Debutant Timber niet langs Schotten met weinig overtuigend Oranje

Het Nederlands elftal oefende woensdagavond tegen EK-ganger Schotland en sleepte vlak voor tijd een 2-2 uit het vuur. Jurriën Timber beleefde een bijzondere avond, want hij vond zichzelf terug in de startopstelling voor zijn Oranjedebuut. Davy Klaassen en Ryan Gravenberch maakten minuten als invallers.

02 juni 2021 - 22:36
Timber Oranje 1200
Van Keuken Kampioen Divisie naar Oranje. Het kan snel gaan. © Pro Shots

Oranje startte in het Portugese Faro in een 5-3-2-opstelling. Een formatie die doet denken aan die waarmee Louis van Gaal succes had met Oranje in Brazilië, tijdens het WK2014. In die achterhoede ruimde Frank de Boer een plek in voor Timber, die op de trainingen al een uitstekende indruk maakte. De negentienjarige Ajacied speelde zonder plankenkoorts en moest de meubels centraal achterin bewaken met Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij.

Aanvankelijk leek Maarten Stekelenburg op doel te beginnen, maar de tweet waarin de KNVB dat wereldkundig maakte, werd ijlings verwijderd. Zonder enige uitleg overigens. Foutje kennelijk, oeps. Hoe dan ook, precies nadat alle voetbal- en sportwebsites ronkend de comeback van Steek hadden gemeld, twitterde ‘Ons Oranje’ doodleuk dat tóch Tim Krul zou starten. Verwarring alom.

Bij de media-afdeling bleek op het ‘verkeerde knopje te zijn gedrukt’, verhaalde een lachende De Boer vlak voor de aftrap. Nou ja, kan gebeuren. De bondscoach stelde dat Stekelenburg zondag wél begint, als Oranje oefent tegen Georgië.

Hoe dan ook, Krul werd al na tien minuten gepasseerd, toen Jack Hendry vanaf een meter of achttien raak mikte met een laag en venijnig schot. Het was de doelman niet aan te rekenen, er ging vooral knullig voetballen van Matthijs de Ligt en balverlies van Memphis aan vooraf. De aanvaller maakte zijn foutje echter direct goed door de gelijkmaker op het scorebord te zetten, op aangeven van Georginio Wijnaldum.

Diezelfde Wijnaldum ging al na een halfuurtje naar de kant, samen met Frenkie de Jong. Vooraf maakte De Boer al duidelijk dat het duo slechts dertig minuten zou spelen. Voor ons wel aardig, want met de vervangers Klaassen en Gravenberch kwamen er twee Ajacieden voor terug.

Het maakte het duel voor de Ajacieden onder ons nog een béétje het aankijken waard. Oranje speelde voor rust namelijk echt weinig tot niks klaar tegen de gehavende Schotten, bij wie liefst zeven spelers – vooral uit voorzorg – ontbraken wegens corona-malheur.

Toch kwamen de Schotten na de pauze doodleuk voor een tweede maal op voorsprong via invaller Kevin Nisbet. Vooral De Ligt leek de hele situatie niet goed op waarde te schatten en dat zijn we niet gewend van de oud-Ajacied. Nee, het hield allemaal niet over wat de equipe van De Boer liet zien.

Timber stiefelde twintig minuten voor tijd naar de kant en kon ondanks de achterstand persoonlijk terugkijken op een goede wedstrijd. Voor Daley Blind waren nog geen speelminuten weggelegd en dat vinden we prima. Rustig aan met Daley!

Oh ja, gescoord werd er ook nog! Wederom door Memphis, die er in elk geval nog 2-2 van maakte. Hij deed dat vlak voor tijd via een uitstekend genomen vrije trap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >