Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden melden zich op De Toekomst voor start voorbereiding

De voorbereiding van Ajax is officieel begonnen. De eerste spelers meldden zich vrijdag op De Toekomst voor wat tests, om vervolgens zaterdag de eerste veldtraining af te werken. De internationals ontbreken nog, terwijl Lisandro Magallán en Danilo Pereira zijn teruggekeerd van hun verhuurperiodes.

26 juni 2021 - 10:35
Startvoorbereiding800
We zijn benieuwd welke plannen Ajax met Danilo heeft. © AFC Ajax

We zagen Magallán weliswaar niet terug op de beelden die Ajax deelde, maar de Argentijnse verdediger meldde zich vrijdag ‘gewoon’ op De Toekomst. Zijn verhuurperiode bij het Italiaanse Crotone zit erop, waardoor hij vooralsnog weer aansluit bij de club die hem in de winter van 2019 naar Amsterdam haalde.

Hoelang Magallán precies meedraait in de voorbereiding, hangt volledig af van de interesse in de verdediger. Het is een kwestie van afwachten tot zich een nieuwe club aandient om Magallán onderdak te bieden, al dan niet op huurbasis. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat de Argentijn dit seizoen bij Ajax blijft.

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden én faalden vanaf de stip in het KNVB-bekertoernooi?

Ook Danilo keerde terug van zijn verhuurperiode (FC Twente). We zijn best benieuwd welke plannen Ajax met hem heeft, zeker nu er met Brian Brobbey en Lassina Traoré twee spitsen zijn vertrokken. De Braziliaan liet op sociale media in ieder geval weten dat het goed voelt om weer ‘thuis’ te zijn. 

Er wordt de komende periode vooral met niet-internationals en beloften getraind, om vervolgens op 5 juli te vertrekken naar De Lutte. Naast een trainingskamp worden daar ook twee oefenpotjes afgewerkt tegen nader te bepalen tegenstanders. Op 16 juli is RSC Anderlecht in België de sparringpartner.

Als Ajax op 24 juli oefent tegen Bayern München, is het overgrote deel van de selectie weer aangesloten. Diezelfde dag vertrekt de groep naar het Oostenrijkse Bramberg, waar eveneens een trainingskamp wordt afgewerkt. Op 7 augustus wordt het seizoen tegen PSV officieel afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijffschaal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >