Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over laatste duels: ‘Ik speel geen vriendschappelijk voetbal’

Nu Ajax drie speelronden voor het einde van de competitie kampioen is geworden, volgt er nog een trio aan duels die puur voor de statistieken zijn. Erik ten Hag is van plan om spelers rust te geven, maar benadrukt ook dat hij speelt om te winnen.

04 mei 2021 - 11:08
Hageindeseizoen800
Ten Hag is niet van plan om met een soort feestopstelling te spelen. © Pro Shots

Waar de trainer twee seizoenen geleden nog moest wachten tot de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, sleepte Ten Hag nu al ruim voor het einde van de competitie de landstitel binnen. Voordat de Ajacieden uitvliegen voor vakantie of het EK, staan er nog duels met Feyenoord (uit), VVV-Venlo (thuis) en Vitesse (uit) op het programma.

Nu de eredivisie is beslist, ligt het in de lijn der verwachting om wat dingen om te gooien richting het einde van het seizoen en bijvoorbeeld reservespelers wat speeltijd te gunnen. “Daar ga ik de komende dagen rustig over nadenken,” zo antwoordde Ten Hag na afloop van het kampioensduel met FC Emmen (4-0). 

“Er zijn een aantal belangen. Als eerste hebben we een sportieve plicht te vervullen,” zo doelde Ten Hag op het feit dat de resterende duels niet alleen om de eer gaan. “Deze trainer eist top, doet niet aan vriendschappelijk voetbal en speelt om te winnen. Dat willen we de komende drie wedstrijden dan ook doen.”

Toch weet Ten Hag dat er naast sportieve verplichtingen ook andere belangen zijn, zoals de fysieke gesteldheid van zijn selectie. “Er zijn spelers van wie we fysiek ontzettend veel hebben gevraagd, dus ik schroom zeker niet om daar rekening mee te houden qua speeltijd.”

We zijn benieuwd met welke opstellingen Ajax het seizoen afsluit. Wat ons betreft worden natuurlijk ook de laatste drie duels gewonnen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >