Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

'Geniet' nog eens van bont gekleurd Ajax in ons fotoverslag van RKC-uit

Rode broekjes, lichtblauw shirt, rode kousen. Ajax kwam eh... 'fleurig' voor de dag in Waalwijk. Maar waarom eigenlijk? Naast ons fotoverslag gelijk een stukje uitleg!

12 april 2021 - 10:52
Rkcaja 1200
Zonder shirt is dit rode broekje prima te doen! © Pro Shots

Het kleurenpalet waarin de Ajacieden voor de dag kwamen in Wolluk zorgde voor een compleet meningencircus op sociale media. Terwijl Ajax 'gewoon', maar moeizaam met 0-1 won, leek het vooral te gaan over de bont gekleurde Ajacieden.

De reden daarvoor lag bij de KNVB. Ajax mocht niet in het thuistenue aantreden, want RKC heeft net als Ajax witte kousen. Het blauwe broekje onder het uitshirt was ook geen optie, want RKC draagt al blauwe shorts. Het zwart-gouden tricot dan? Zwarte sokken onder thuisshirt? Nope, mocht ook niet, want de doelman van RKC keepte al in het zwart. 

Kon hij dan niet wat anders aan, zo verzocht Ajax nog, maar daarbij kreeg de club het nul op het rekest. Dus nou, dan maar in een fleurrijk geheel van wit, rood en lichtblauw. Het hield veel mensen ontzettend bezig, al ging het uiteindelijk steeds meer over het spelbeeld. 

Ajax begon best voortvarend in het stadionnetje van RKC, maar na de openingstreffer van Sébastien Haller en de afgekeurde goal van Davy Klaassen begon het grote kabbelen naar het eindsignaal... Toen dat fluitje klonk, schreef Ajax wel 'gewoon' weer een driepunter bij.

Een driepunter die maakt dat de ploeg nu nog twee zeges is verwijderd van schaal nummero 35. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om te doen is, nietwaar? 

Goed, dan is het nu tijd voor plaatjes kijken. Nog één keer genieten van het kleurrijke Ajax in Waalwijk. De foto's zijn van Pro Shots. Klaar met foto's kijken? Stem dan hier op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >