Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden speelden ooit een bekerfinale tegen PSV?

Ajax en PSV treffen elkaar woensdag in de kwartfinales van de strijd om de KNVB-beker. Een finale tussen de twee zit er dus ook dit seizoen niet in. Dat gebeurde slechts drie keer in de geschiedenis van het bekertoernooi. Ajax won ze overigens alle drie, maar weet jij ook welke Ajacieden in actie kwamen?

09 februari 2021 - 10:51
Ajapsv 1200
Shota Showtime in De Kuip in 1998. © AFC Ajax

De KNVB-beker is de oudste, nog altijd bestaande, voetbalcompetitie van Nederland. Het toernooi werd opgericht in 1899 en er zijn dus al heel wat finales georganiseerd. Gek genoeg troffen Ajax en PSV elkaar slechts drie keer in de eindstrijd.

In 1970 was Ajax met 2-0 te sterk. PSV kon pas 28 jaar later revanche nemen, maar in een zonovergoten Kuip speelde Ajax volop met de ploeg uit Eindhoven. De Ajacieden boekten een eclatante 5-0-zege en namen al dansend de dennenappel mee de bus in. Het werd zelfs drie op een rij toen PSV in 2006 wederom aan het kortste eind trok: 2-1.

Allemaal leuk en aardig, maar weet jij ook welke Ajacieden tijdens die drie finales in actie kwamen? De spelers die ervoor zorgden dat de beker naar Amsterdam ging en niet naar Eindhoven? We zoeken drie keer de basiself, maar ook de invallers willen we weten. We zijn benieuwd hoe ver je komt met deze quiz!

Oh, en ook nog even: er wordt vaak schamper gedaan over het vaderlandse bekertoernooi, maar wij vinden het oppikken van een prijs in De Kuip altijd prettig. We vinden het overigens eveneens prettig als je ons laat horen hoe jij onderstaande opgave hebt doorstaan. Laat het ons maar weten op socials!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >