Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden speelden ooit een bekerfinale tegen PSV?

Ajax en PSV treffen elkaar zondag in de finale van de strijd om de KNVB-beker. Dat gebeurde slechts vier keer in de geschiedenis van het bekertoernooi. Ajax won er drie van de vier, maar weet jij ook welke Ajacieden in actie kwamen?

28 april 2023 - 10:50
Ajapsv 1200
Shota’s Showtime in De Kuip in 1998. © AFC Ajax

De KNVB-beker is de oudste, nog altijd bestaande, voetbalcompetitie van Nederland. Het toernooi werd opgericht in 1899. Er zijn dus al heel wat finales georganiseerd. Gek genoeg troffen Ajax en PSV elkaar slechts vier keer in de eindstrijd.

In 1970 was Ajax met 2-0 te sterk. PSV kon pas 28 jaar later revanche nemen, maar in een zonovergoten Kuip speelde Ajax volop met de ploeg uit Eindhoven. De Ajacieden boekten een eclatante 5-0-zege. Ze namen al dansend de dennenappel mee de bus in.

Het werd zelfs drie op een rij toen PSV in 2006 wederom aan het kortste eind trok: 2-1. De laatste editie werd vorig seizoen gespeeld. Ditmaal ging de beker wel naar Eindhoven. Ajax verloor met 2-1.

Allemaal leuk en aardig, maar weet jij ook welke Ajacieden tijdens die vier finales in actie kwamen? Wie waren de spelers die er veelal voor zorgden dat de beker naar Amsterdam ging en niet naar Eindhoven? We zoeken vier keer de basiself, maar ook de invallers willen we weten. We zijn benieuwd hoe ver je komt met deze quiz!

Oh, en ook nog even: er wordt vaak schamper gedaan over het vaderlandse bekertoernooi, maar we vinden het oppikken van een prijs in De Kuip altijd prettig. We vinden het overigens eveneens prettig als je ons laat horen hoe jij onderstaande opgave hebt doorstaan. Laat het ons maar weten op socials!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >