Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verslaat sc Heerenveen in kwartfinale KNVB-beker

Het is Ajax Vrouwen vrijdagavond gelukt om door te stoten naar de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Er werd op bezoek bij sc Heerenveen met 1-2 gewonnen. De twee fraaie Ajaxdoelpunten kwamen op naam van Marjolijn van den Bighelaar en Nikita Tromp.

05 februari 2021 - 21:24
Ajaxvheerenveenbeker800
Weet Ajax Vrouwen voor de vierde keer op rij de beker te winnen? © AFC Ajax

Er waren voorafgaand aan de wedstrijd best wel wat bijzondere dingen over de opstelling te melden. Zo stond bij Ajax Vrouwen Sherida Spitse in de basis. De geboren Friezin en tevens oud-Heerenveen speelster zong niet mee met het volkslied, maar haar terugkomst in Heerenveen zal ongetwijfeld vertrouwd hebben aangevoeld.

Bij de tegenstander zagen we ook een oude bekende terug in de opstelling, luisterend naar de naam Kelly Zeeman. De verdedigster wordt door de Friezen gehuurd van Ajax Vrouwen, waarmee de ze eerste verhuurde voetbalster werd in de Nederlandse competitie.

Met Spitse en Zeeman binnen de lijnen gebeurde er in het eerste halfuur niet veel. Ajax Vrouwen – dat overigens de laatste drie keer de KNVB-beker won – zette de thuisploeg fanatiek onder druk en Heerenveen had moeite om zich eronder uit te spelen, maar afgezien van twee afstandsschoten had de Friese doelvrouw niet veel te doen.  

De kwartfinalisten leken op de rust af te stevenen met de brilstand op het scorebord, maar Van den Bighelaar bracht daar vlak voor de thee toch nog verandering in. Een korte corner belandde voor de voeten van de aanvoerster, waarna ze met een bekeken lobje de Heerenveen-goalie het nakijken gaf.

We hoorden tijdens de pauze de Heerenveen-vrouwen elkaar oppeppen en benadrukken dat er na rust echt nog wel kansen zouden komen. En ja hoor, die kwamen er. Bij de eerste mogelijkheid was het gelijk raak. Terwijl de verdediging van Ajax Vrouwen stond te slapen, ging Tiny Hoekstra er vandoor. De aanvalster schoot vervolgens raak in de verre hoek. 

Kansen waren er gelukkig ook voor Ajax Vrouwen. Na de gelijkmaker van Heerenveen zetten de 'Amsterdames' weer wat aan. En met het gewenste resultaat! Tromp schoot haar ploeg met een fraaie uithaal weer op voorsprong. Het bleek tevens de winnende treffer, waardoor Ajax Vrouwen doorstoot naar de halve finales. 

Volgend weekeinde wordt naast de Eredivisie Cup en het KNVB-bekertoernooi ook de Vrouwen Eredivisie weer hervat. Er staat voor Ajax Vrouwen gelijk een topper op het programma, want zondag 14 februari neemt de ploeg van Danny Schenkel het in Eindhoven op tegen PSV.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >