Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax combineert Europees uitshirt dit keer met witte broek en kousen

Het is tijd voor een blokje modenieuws. Ook dat is soms belangrijk in het voetbal. Kijk niet verbaasd op als je Ajax ziet aantreden in een combinatie die maar weinig voortkomt. Het goudzwarte uitshirt wordt tegen Lille OSC gecombineerd met witte broek en kousen.

18 februari 2021 - 10:59
Shirtkeuzelilajacar
Ajax speelt tegen Lille in het goud/wit/zwart. © Pro Shots

We kunnen ons voorstellen dat je eventjes verbaasd bent zodra de Ajacieden zich melden voor de aftrap in de achtste finales van de Europa League. De spelers dragen tijdens Lille-uit een tenue dat iets anders is samengesteld dan we zijn gewend.

Het populaire goudzwarte Europese shirt wordt weer gedragen, maar verder was het in de opslag goed zoeken naar geschikte kledingstukken. De 'winnende' combinatie is een nogal afwijkende outfit, weet Ajax Life. Zeker voor een uittenue.

Er is uiteindelijk gekozen voor een witte broek en witte kousen, met enkele zwarte accenten. Dit is verre van een optimale combinatie. De keuze is ondanks drie verschillende kledinglijnen en diverse extra opties (rode broek) dan ook niet uit luxe.

Laten we vooropstellen dat Lille dit keer wel is getooid in zijn vaste clubkleuren. Bij de ontmoeting van vorig seizoen droeg Lille gek genoeg zijn derde shirt, waardoor Ajax zijn reguliere uittenue kon dragen. Je weet wel, die combinatie van groen en oranje.

Het tenue van Lille bestaat uit een rood shirt, donkerblauwe broek en donkerblauw/rode kousen. Op basis van de strenge Uefa-regels – beide shirts moeten zowel op het veld als televisie goed, simpel en duidelijk zijn te onderscheiden – waren zwarte broek en zwarte kousen van het Europese tenue geen optie meer.

Het thuistenue is voor Ajax ook geen optie, want dan krijg je rood tegen rood. En het reguliere uitshirt valt af vanwege te veel blauw. We hebben nog niet eens superlang geleden Chelsea en Manchester City zien voetballen in blauw tegen blauw, maar dat komt omdat de FA minder moeilijk doet.

De Uefa is strenger en keurde na het nodige gepuzzel pas de combinatie goudzwart/wit/wit goed. Dit verhaal wordt door Ajax snel na het wedstrijddagoverleg bevestigd via het sturen van een fotootje van de te dragen outfits.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >