Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil dolgraag coachen langs de lijn in La Bombonera

Erik ten Hag werd vandaag vier jaar geleden aangesteld als trainer van de mooiste club ter wereld. Dat leverde niet alleen prijzen op, maar ook ontzettend toffe interviews in Ajaciedjes, het enige échte Ajax Kids Clubblad. We zetten de leukste vragen en antwoorden op een rij!

28 december 2021 - 14:35
Hag 1200
Ten Hag is alweer vier jaar trainer van Ajax! © AFC Ajax

In elk clubblad reserveren we een bladzijde voor onze trainer. Daarop geeft hij antwoord op vragen van Lucky en leden van de Ajax Kids Club. Van Ajax’ persafdeling weten we dat Ten Hag de vragen echt helemaal zelf van antwoord voorziet. We bladerden eens door vier jaar Ajaciedjes en lichten een aantal vragen en antwoorden uit.

Als jullie achterstaan in de rust, praat je in de kleedkamer dan harder tegen de spelers?
“Als we achterstaan omdat de spelers niet doen wat ik van ze vraag, dan kan ik best een beetje hard gaan praten. Want dat betekent dat we niet goed genoeg ons best doen en dan zeg ik daar natuurlijk wel wat van. Soms praat je ook even met een speler apart.” (2018)

Krijgen de spelers ook huiswerk van jou?
“Jazeker! Ik geef ze soms videobeelden mee van zichzelf. Dan kunnen ze goed leren van hun eigen fouten of juist leren wat er goed ging.” (2018)

Welke superkracht zou je willen hebben?
“Ik zou graag kunnen vliegen en een beetje snel ook. Dan was ik vaker en meer bij mijn familie.” (2019)

Hoe ziet jouw dag eruit als je vrij bent?
“Het liefst rijd ik de avond voor een vrije dag naar Oldenzaal. Ik woon deels in Amsterdam en deels daar. In Oldenzaal ben ik bij mijn vrouw en dan is het lekker om met de honden te lopen of op een andere manier buiten actief te zijn. Maar een trainer is tijdens het seizoen nooit echt vrij hoor. In mijn hoofd gaat het allemaal gewoon door. Dan denk ik na over onze volgende tegenstander bijvoorbeeld.” (2019)

Voetbal je zelf nog wel eens?
“Jawel, maar echt veel te weinig. Zelf voetballen blijft het leukste wat er is en dat is ook meteen mijn tip aan de jonge lezers van dit blad: zodra je huiswerk af is, lekker buiten gaan voetballen!” (2019)

Vind je de Johan Cruijff Arena het mooiste stadion van Nederland?
“Ja, absoluut. Soms loop ik er als het leeg is, om even naar het veld te kijken bijvoorbeeld. Dan is het verder helemaal stil. Prachtig. Maar het mooiste is het op de Europese avonden. Dan hangt er zo’n geweldige sfeer met het publiek… Dat is niet uit te leggen. Dat moet je meemaken om te snappen wat ik bedoel.” (2019)

Voel jij je wel eens oud tussen de spelers?
“Haha, nee! Ik voel me jonger dan ik ben. Gelukkig sta ik elke dag op het veld met een groep jongere gasten en trap ik nog vaak een balletje mee. Daardoor voel ik me jonger dan veel anderen die net zo oud zijn als ik.” (2019)

Wie was vroeger jouw favoriete tekenfilmfiguur?
“Ik heb veel tekenfilms gekeken. Maar dat is lang geleden, hè? Een van mijn favorieten was Wickie de Viking. Ik keek ook graag naar Tom & Jerry en de film van Pinokkio vond ik ook mooi.” (2020)

Weet jij nog een goede oefening die kinderen in hun eentje kunnen doen?
“Hooghouden! Dat is goed voor je balgevoel. Het beste is om dat met twee benen te leren. Als je er heel goed in bent, kun je het proberen met een kleinere bal. Het is ook goed om op snelheid met de bal door je woonwijk te dribbelen. Dan wel elke stap de bal raken! En het voor jezelf moeilijk maken door op snelheid langs lantaarnpalen te slalommen en af en toe te kappen en te draaien. Maar let goed op hoor, want je bent niet de enige op straat.” (2020)

Welk bordspelletje speel je het liefst als je thuis bent?
“Ik speelde vroeger heel veel bordspellen. Stratego bijvoorbeeld. En Risk. Nu met mijn gezin is het spel Thirty Seconds populair.” (2021)

Is er een stadion waar je graag nog eens als trainer langs de lijn wil coachen?
“Vooral dankzij de Europese wedstrijden met Ajax mocht ik al in behoorlijk wat mooie stadions coachen. Estadio Bernabéu van Real Madrid vind ik bijvoorbeeld heel erg mooi. Het stadion van Tottenham Hotspur trouwens ook. De sfeer in Argentinië in La Bombonera trekt me ook wel. Ik ben benieuwd hoe dat er van binnen uitziet en hoe het is om daar langs de lijn te staan. Maar wel gewoon als Ajaxtrainer hoor. Misschien moeten we eens een vriendschappelijke wedstrijd tussen Boca Juniors en Ajax plannen.” (2021)

Denk je dat jouw spelers jou een strenge trainer vinden?
“Nee, ik denk niet dat de spelers mij streng vinden. Ze vinden mij vast wel heel duidelijk.” (2021)

Dit was maar een piepklein deel van alle antwoorden van Ten Hag op vragen van de Ajax Kids Club. Wil jij het clubblad Ajaciedjes ook ontvangen? Word dan snel lid van de Ajax Kids Club. Het blad valt bij leden vanaf 6 jaar op de deurmat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >