Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uruguayaanse vlaggetjes lijken Suárez niet 'thuis' te brengen...

De vele Uruguayaanse vlaggetjes achter de namen van Ajaxsupporters op sociale media ten spijt, het lijkt er toch echt op dat Luis Suárez kiest voor Juventus. In Italië weten ze het namelijk zeker: de 33-jarige aanvaller is persoonlijk al rond met de club uit Turijn.

02 september 2020 - 11:28
suarez-12001
Zo keken veel Ajacieden ook toen ze lazen dat Suárez rond is met Juventus. © Pro Shots

Het werd een heel ding onder Ajaxsupporters, vooral op Twitter. De nationale vlag van Uruguay werd achter vele gebruikersnamen geplakt. Alles werd van stal gehaald om ‘El Pistolero’ te laten zien dat hij maar ‘gewoon’ thuis moest komen. Het zou ook een stunt van jewelste zijn geweest.

En tja, toen algemeen directeur Edwin van der Sar en commercieel directeur Menno Geelen ook nog toespelingen maakten op sociale media... Ja, toen werden Ajacieden helemaal gek. Zou het dan toch gebeuren...? Ajax flirt immers ook regelmatig met Suárez...

Van der Sar en Geelen grapten er wat op los een paar dagen geleden. De commerciële man vroeg Sar om een eventuele komt van Suárez wel tijdig aan te geven, want dan kon hij nog genoeg shirtjes in de fanshop laten hangen. Daarop antwoordde Van der Sar: “Komt goed Menno en zet de drukpersen maar vast aan...”

Supporters zagen het allemaal voorbijkomen en sommigen wisten het zeker: Suárez komt terug. Het blijkt echter vooral een gevalletje 'de wens is de vader van de gedachte'. Nee, het lijkt toch écht niet te gaan gebeuren. Directeur spelerszaken Marc Overmars stelde eerder al contacten met de oud-speler van Ajax te onderhouden, maar een terugkeer zag hij ook niet zo snel gebeuren.

Een terugkeer die zelfs nog verder weg dan ooit lijkt, want de publiekslieveling in Amsterdam verlaat zijn spitspositie in Barcelona ogenschijnlijk voor een plekje in de voorhoede bij Juventus. De kans dat we Suárez ooit nog als speler terugzien in de Johan Cruijff Arena is daarmee zeer klein geworden.

Dat er gedoe is in Barcelona mag helder zijn. Dat Suárez er gaat vertrekken is wel duidelijk. De Zuid-Amerikaan was ‘not amused’ over de gang van zaken in Camp Nou. Er werd binnen de club vooral veel over de toekomst van Suárez gesproken, maar niet met de speler zelf. Dat zat hem niet lekker en dus staat de poort naar een andere club wagenwijd open.

In Italië weten de twee grootste sportkranten – La Gazetta dello Sport en Corriere dello Sport – het zeker: Suárez is al persoonlijk rond met Juve en hij kan daar tien miljoen euro per jaar bijschrijven. Dat komt overeen met wat hij beurde in Catalonië. 

We zijn benieuwd welke vlaggetjes we binnenkort gaan zien!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >