Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tannane vindt vallende Ajacieden als Tagliafico maar irritant

Het gedrag van verschillende Ajacieden is in het verkeerde keelgat geschoten bij Oussama Tannane. De pingelaar van Vitesse had het met verschillende spelers aan de stok en vond dat met name Nico Tagliafico soms wel erg snel naar het gras dook.

27 september 2020 - 21:02
Tannanebooscar
Tannane ziet door deze foto ongetwijfeld zijn gelijk bevestigd. © Pro Shots

Er zal ongetwijfeld een beetje frustratie meespelen bij de uitspraken van Tannane, want als Vitesse weer eens een kans had om te winnen in de Johan Cruijff Arena... Dan was het zaterdag wel. Het is een klein wonder dat Ajax er met tien man in slaagde om de winst (2-1) naar zich toe trekken.

We mogen de overwinning gerust zwaarbevochten noemen, want opnieuw moest een helft met tien man worden gespeeld. Edson Álvarez werd al in de 44ste minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij zijn voet onbedoeld op een enkel had laten landen.

Er ontspon zich vervolgens een spannende strijd, waarbij ook het fysieke element een rol speelde. “Ik denk dat het een leuke wedstrijd was, maar ook eentje met irritaties. Ajax kennende... Ze vallen snel, ook al raak je niemand aan,” verzuchtte Tannane voor de camera van Fox Sports. “Vooral die Zuid-Amerikanen kunnen er goed mee omgaan.”

Tannane vocht aardige duels uit, onder meer met Nico Tagliafico. De Argentijn ging inderdaad een paar keer naar de grond en rondde een overtreding naar boven af, zullen we maar zeggen. Het zijn van die dingen die je doet als je opnieuw in ondertal bent geraakt.

Overigens moeten we niet doen alsof spelers van Vitesse altijd maar rechtop bleven staan, want het werd het publiek soms moeilijk gemaakt om koest te blijven. De frustraties liepen op als er opnieuw een Arnhemmers half geblesseerd was, waarna meestal geen verzorging nodig bleek.

“Ik hoef ze alleen maar even aan te raken en ze liggen al gillend op de grond,” vervolgde Tannane zijn klaagzang. “Ik raak Tagliafico niet eens aan, maar hij valt huilend op de grond. Een minuutje later loopt hij weer normaal. Het zijn trucjes. En dat doet-ie slim. Ik vind het heel irritant, het hoort niet. Ik krijg ook trappen, maar sta op en ga door. Deze jongens willen je naaien met een gele of rode kaart, maar dat vind ik niet kunnen.”

Het was allemaal niet zo erg als Tannane wilde doen laten lijken, maar feit is wel dat er door Ajax 'volwassen' werd gevoetbald. Zo omschrijf je dat. Mannen als Tadic en Tagliafico weten soms wat ervoor nodig is om bij een tegenstander het bloed onder de nagels vandaan te halen. En het werkte, want het iets te arrogant voetballende Vitesse liet zich in de val lokken en verloor.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >