Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax scoort tegen Kowet eerste driepunter van het seizoen

Jong Ajax moest er liefst drie duels op wachten, maar de eerste zege van het seizoen is eindelijk binnen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd er vrijdagavond met 3-0 gewonnen. Er was een flinke dosis vechtvoetbal en een stukje provocatie voor nodig, maar de ploeg van Mitchell van der Gaag is in ieder geval geen drager meer van de rode lantaarn.

19 september 2020 - 10:51
GAEJAJ
Er kwam flink wat emotie los bij Taylor na zijn rake pingel. © Pro Shots

Een 3-0 overwinning klinkt niet per se alsof Jong Ajax een hele lastige avond had in Deventer, maar het behalen van de eerste driepunter ging zeker niet zonder slag of stoot. De ploeg van Mitchell van der Gaag had het lastig tegen Go Ahead, voornamelijk door het vele slordige balverlies dat op het middenveld werd geleden. 

Het spektakel vond vooral buiten het stadion plaats, waar de aanhang van Kowet vuurwerk afstak. Toch lukte het Kenneth Taylor om ook op het veld voor wat commotie te zorgen. De middenvelder mocht na een handsbal aanleggen vanaf de stip, schoot feilloos raak en kon het vervolgens niet laten om wat handgebaren richting het thuispubliek te maken.

Misschien niet slim, maar het zorgde er wel voor dat de wedstrijd wat meer los kwam. Go Ahead zette steeds feller druk, waardoor er ook wat ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg ontstond. Brian Brobbey wist daar vervolgens prima gebruik van te maken door – ietwat tegen de verhouding in – via een counter de score te verdubbelen.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Er volgde een stroeve laatste fase met flink wat overtredingen en opstootjes. Invaller Max de Waal werd zelfs vlak voor tijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd, maar niet voordat Go Ahead nog een pingel miste en Victor Jensen op aangeven van Christian Rasmussen voor het slotakkoord zorgde.

Jong Ajax bungelt op de achttiende plaats nog steeds ergens onderaan de ranglijst, maar de talenten zijn door de overwinning in Deventer in ieder geval van de laatste plek af. De ploeg mag over anderhalve week de zege een goed vervolg proberen te geven, want dan komt Excelsior op bezoek in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >