Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gewelddadige Rolexbende had het voorzien op klokkie Tadic

Het is maar goed dat Ajax zijn zaakjes qua beveiliging op orde heeft. En dat Dusan Tadic wordt beschermd. Een zogeheten Rolexbende had de aanvoerder in het vizier om hem te ontdoen van zijn horloge en als de plannen werkelijkheid waren geworden, was het niet bepaald zachtzinnig gegaan...

24 september 2020 - 10:06
Tadicrolexcargoed
Tadic houdt niet alleen verdedigers van zich af... © Pro Shots

“We kunnen hem in zijn benen schieten met een Glock. Bambambam,” zou er zijn gezegd. Dit weten we omdat de politie de bende in een auto afluisterde en een verslaggever van De Telegraaf deze dagen aanwezig is in de raadszaal, waar de Rolexbende terecht staat.

Een van de verdachten vond de versie van de politie nogal overdreven, maar toch. “We gingen niet met hem picknicken,” gaf hij wel toe. “Er was verveling en het ging gewoon om geld.” Het klinkt best heftig allemaal, al helemaal wanneer je bedenkt dat de verdachte zichzelf Ajacied noemt.

Het klinkt een beetje raar dat je als supporter een voetballer in zijn benen wilt schieten om een horloge te stelen. De officier van justitie vond dit gegeven ook nogal vreemd en juist toen er een gewetensvraag werd gesteld, liet het geweten de verdachte in de steek.

Tadic werd genoemd als potentieel slachtoffer, maar de plannen liepen spaak omdat de beveiliging rondom de Serviër te goed is en het moeilijk zou zijn om dicht bij hem in de buurt te komen. Ook de namen van Steven Bergwijn, Luuk en Siem de Jong en Adam Maher vielen. De PSV'ers vielen af omdat het te ver rijden was naar Eindhoven...

Overigens is het niet alleen bij dreigen en onderzoeken gebleven, want tegenover Estelle Cruijff en de vader van Nicolette van Dam is heftige agressie geuit. Welke strafeis dit oplevert, wordt 2 oktober duidelijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >