Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winnend Ajax overtuigt ook tegen Hertha en dit viel op

Jaja, het zijn slecht 'oefenwedstrijden', maar het valt niet te ontkennen dat Ajax een lekkere voorbereiding draait. Na RKC, Utrecht, Wolfsberger AC, Red Bull Salzburg en Holstein Kiel werd ook Hertha BSC verslagen. Nipt met 1-0, maar we zagen mooie dingen! Deze serveren we hieronder voor je uit.

25 augustus 2020 - 20:51
ajax-wint-12001
Labyad treft weer doel vanuit een vrije trap. © Pro Shots

Sterke Kudus start en Labyad wederom ‘valse spits’
Erik ten Hag noemde het treffen met de Hertha Berliner Sport Club een serieuze test en dat is natuurlijk ook zo. Ajax speelde zonder Quincy Promes en Ryan Gravenberch tegen de nummer tien van de afgelopen Bundesliga. Het duo kreeg rust, terwijl de langdurige absentie van Andre Onana vragen oproept.

De fysiek sterke Mohammed Kudus stond wél aan de aftrap en maakte indruk hoor! De twintigjarige Ghanees deed veel goed. Heel veel zelfs. Hij was rustig, comfortabel aan de bal en behield veelvuldig het overzicht. Of zoals we op Twitter voorbij zagen komen: Kudus is één met de bal en de bal is één met Kudus. Je moet altijd voorzichtig zijn met het te snel trekken van conclusies, maar het smaakt naar meer.

Zakaria Labyad mocht ook starten, opereerde wederom als valse spits en was weer trefzeker uit een vrije trap. Nee, deze was niet zo fraai als de twee toverballen tegen FC Utrecht, maar het zal Labyad weinig uitmaken. Dit keer vloog de bal via de muur in het net achter doelman Alexander Schwolow en de vreugde was er echt niet minder om. In de tweede helft was er vooral ontzetting toen hij een zekere intikker wild overschoot.

Bem-vindo David Neres!
Plots stond zijn naam op het wedstrijdformulier! De langdurig geblesseerde David Neres zat ein-de-lijk weer bij de wedstrijdselectie en Ten Hag verklapte al voor de wedstrijd dat de vleugelflitser minuten zou krijgen. Dat gebeurde dan ook in de zeventigste minuut. Een mooi moment.

Het was fijn de vrolijke aanvaller weer onderdeel te zien zijn van de spelersgroep. Was Neres helemaal onzichtbaar? Nee! We zagen hem Antony welkom heten met een fraaie rap en wheelies oefenen op de mountainbike in Bramberg am Wildkogel. En hij draaide sommige ploeggenoten alweer aardig dol op de training.

Het herstel van de Braziliaan duurde lang. Heel erg lang. Zelfs vreselijk lang. De knieblessure – opgelopen tijdens bezoek aan Chelsea – leek niet zo erg, maar er kwamen complicaties. Telkens een terugval, maar nu mag Neres zich eindelijk weer voetballer voelen. Welkom terug! Bem-vindo!

Zelfbewuste Schuurs laat zich zien aan Ten Hag
Perr Schuurs vond zichzelf afgelopen weken terug in de voorselectie van Oranje en dat moet goed hebben gevoeld. Tegen Hertha was hij sterk in het centrum naast Daley Blind. Diverse keren greep de razendsnelle Schuurs doortastend in en dat viel de mensen op de tribune ook op. Met een gezonde dosis agressie stoof hij over het veld en was vaak precies op tijd om gevaar te neutraliseren. Ook Ten Hag zal het gezien hebben.

Blind zomaar naar het gras
De trainer zag ook hoe Blind in de tachtigste minuut op de grasmat ging liggen. Er was geen tegenstander in de buurt en je zag wat paniek bij medespelers. De Ajacied kon uiteindelijk zelf het veld af en werd direct gewisseld voor de zeventienjarige Devyne Rensch. Het is even afwachten hoe en wat, maar je schrikt toch.

6000 supporters bevolken Johan Cruijff Arena
Seizoenkaarthouders en leden van SV Ajax konden kaartjes kopen voor Ajax - Hertha BSC en de beschikbare 6000 toegangsbewijzen gingen allemaal van de hand. Het mag echter duidelijk zijn dat voetballen in coronatijd vreemd aanvoelt. De supporters die er waren hadden goede zin, maar een bezoek aan de JC Arena met allemaal noodzakelijke coronamaatregelen blijft een tikje wennen.

Schreeuwen, zingen en springen… het is voorlopig allemaal niet de bedoeling, al slaakte een enkeling zo nu en dan een oerkreet. We hoorden echter vooral continu beschaafd applaus opsteken bij hoogstandjes van Antony en Kudus of kordaat ingrijpen van Schuurs of Nico Tagliafico.

Veel van wat voetbal leuk maakt is deze dagen nog even niet mogelijk bij het bezoeken van een wedstrijd, maar het was onwijs fijn om weer een tikje meer Ajaxsupporters rondom en in het stadion te zien.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >